Megérdemelten nyert a Szeged

Az ötödik fordulóban az eddig győzelem nélkül álló Szegedet fogadtuk. Szerettünk volna hazai pályán javítani az oroszlányi vereség után, de sajnos nem így történt. 

Zalakerámia ZTE KK- Naturtex –SZTE-SZEDEÁK 73- 85 (21-21, 16-27, 20-23, 16-14)
Zalaegerszeg, Jv: Praksch, Farkas, Major

Zalakerámia ZTE KK: Wilson 8, Guyton 16/3, Polster 6/6, Barnett 12, Harris 6, csere: Horti 4, Simó, Heron 11/3, Bonifert 1, Csuti, Németh 7/3, Révész 2, edző: Teo Cizmic

Naturtex-SZTE-SZEDEÁK: Persons 25/6, Cook 19/9, Szatmári, Bognár 15/6, Hunt 10, csere: Polányi, Filipovics 4, Keller 6, Balogh, Kerpel-Fronius 6, edző: Srecko Sekulovic  

A vendégeknél Justin Alston sérülés miatt hiányzott, csapatunkban mindenki egészségesen várta az összecsapást.

Határozott védekezéssel, Guyton duplával és Polster triplával kezdtünk (5-0). A Szeged nehezen találta a ritmust és két és fél perc kellett, hogy a gyűrűnkbe találjanak (7-2). Polster keze újra elsült a hárompontosvonalon túlról, így elmondhatjuk: jól kezdtük a mérkőzést (10-2). Ötletesen és pontosan játszottunk, nem hagytuk kibontakozni a vendégeket (14-8). A negyed felénél jött a hullámvölgy, és ahogy a vendégek védekezése keménykedett úgy lettünk pontatlanabbak. A Szeged fokozatosan ledolgozta hátrányát és a negyed végére kiegyenlített (21-21). 

Nem találtuk a ritmust a második negyed elején, de ez elmondható volt a Szegedről is (23-23). Időkérésünk után egész pályára kitolva a védekezésünket próbáltuk meg ellenfelünket megzavarni a labdafelhozatalban, kevés sikerrel. A vendégek vezettek, mi pedig egyenlítettünk- ez volt az első öt perc forgatókönyve (29-29). A 16. percben Heron közelijével újra nálunk volt az előny (31-30). Teo Cizmic pályára küldte Csuti Kornélt (ebben a szezonban először), akit vastapssal fogadott a publikum. A 17. percben Heron hármasa után Sekulovic mester időt kért (36-33). Két gyors szegedi kosár és mi is időt kértünk. A Szeged megnyomta a félidő végét és 15-1-s futással szerzett tetemes előnyt (37-48).

Felváltva potyogtak a kosarak a nagyszünet után. A 23. perc elején Németh hármasával és egy labdaszerzés után Barnett közelijével zárkóztunk (46-52). A harcosság és az akarat megvolt a fiúkban, csak a pontosság hiányzott. A Szeged gyorsan visszaállította a tíz pont körüli különbséget, mi pedig kezdhettünk újra építkezni (51-61). Amíg a vendégeknél szinte minden sikerült, addig nálunk látványosan visszaesett a teljesítmény. A játékrész végén Keller még egy utolsó másodperces kosárral borzolta az idegeinket (57-71). 

Két gyors kosárral nyitottunk a záró negyed elején, de az önkívületben játszó Persons-t nem tudtuk tartani (63-75). Sem a védekezésünk, sem a támadásunk nem úgy működött, ahogy kellene. A 33. perc elején időt kértünk. Sajnos a támadójátékunkban nem történt nagy változás és a különbség is állandósult (67-79). Vészesen fogyott az idő és változás kellett, ezért újfent időt kértünk. De a fordulat nem jött. A Szeged taktikusan játszva őrizte megszerzett előnyét és megérdemelten nyerte meg a találkozót. 

2021. október 9. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás