Megérkezett új vezetőedzőnk

Ante Nazor bemutatkozott új csapatának.

Hétfő este megtartotta első edzését csapatunk új vezetőedzője, Ante Nazor. A horvát szakembert először társadalmi elnökségünk tagjai, dr. Gyimesi Endre, dr. Kelemen Péter, valamint dr. Bárdos László mutatta be a csapatnak az öltözőben, majd a tréner röviden szólt is a fiúkhoz. 

Gáspár László erőnléti edző rövid bemelegítése után a győztes meccsek utáni játékos átmozgatás következett, majd új trénerünk Heinrich Róberttel alapjátékokat nézett át a fiúkkal  - szigorúan, ám egyértelmű utasításokkal ellátva a csapat tagjait; ügyelve arra, hogy az aktív rotáció valamennyi tagjával személyesen is szót váltson a tréning közben, vagy azt követően. 

Új trénerünkkel a 75 perces edzést követően beszélgettünk; elsőként arról, hogyan került hazánkba, miért választotta a Zalakerámia ZTE KK együttesét. 

- Tíz évnyi Adria-ligás edzősködés után változásra vágytam és kapóra jött a ZTE ajánlata. Szívélyesen fogadtak a csapat vezetői és elég hamar sikerült megegyeznünk. Nagy örömmel érkeztem az egerszegi csapathoz, szeretném tudásom legjavát adni, hogy tradícióinak megfelelően szerepelhessen a pontvadászatban. Megnéztem jó néhány meccset a közelmúltból és úgy érzem, jó gárdát örököltem. Nagy potenciál rejtőzik az egyes csapattagokban, s természetesen vannak hibák, amiknek a javításán dolgoznunk kell, de ezzel nincsen semmi probléma. Kihívás lesz, de készen állok rá!

- Természetesen szigorú voltam az első edzésen, hiszen most mutatkoztunk be egymásnak, szeretném, ha mindenki tudná, hol a helye. Jók az első benyomásaim, mindenki tette a dolgát, ahogy kellett, jó összetételű a csapat. 

Az elmúlt években több nagymúltú csapatnál is edzősködött új vezetőedzőnk.

- Azért választottam a ZTE-t, mert egy igazi nagymúltú gárda, nekem pedig fontosan a tradíciók. Korábban több ilyen csapatot is irányítottam a délszláv országokban – Cibona, Zadar, Split – és tudom, hogy az ilyen alakulatoknál a szurkolók élnek-halnak a sportágért. Nagyon fontosnak tartom, hogy jó kapcsolatom legyen a szurkolókkal, szeretném tiszteletben tartani, hogy mennyit jelent számukra szeretett klubjuk. A szurkolók és a csapat között is nagyon fontos a jó kapcsolat, hiszen egy célért dolgozunk majd. 

Érdeklődtünk arról is, mi Ante Nazor edzői filozófiájának lényege.

- Szeretem a kemény játékot; számomra alapvető, hogy csapatom végigharcolja a negyven percet és megalkuvás nélkül küzdjön. A kosárlabda egy szenvedély, ezt meg kell mutatnunk a pályán is. Különösen a védekezésben várok sokat csapataimtól, sok mozgással, küzdelemmel a lepattanókért. Megvan ebben a csapatban a potenciál erre, szeretném is látni a pályán hamarosan. 

Horvát trénerünk számára városunk földrajzi közelsége is meghatározó volt szerződése aláírásakor.

- Magyarország nagyon közel van szülőföldemhez , ráadásul a magyar bajnokság és a kosárkultúra színvonala is folyamatosan emelkedik. Elég, ha arra emlékszünk, hogy az elmúlt évben a magyar válogatott legyőzte a horvátot is. Mivel Splitben élek a családommal, csak hat órányi autóútra van az otthonom, így ez sem jelenthetett akadályt. Kisfiam iskolás, kislányom óvodás, így családom nem csatlakozhatott hozzám, ám így is meg fogom tudni látogatni őket néha. Jelenleg azonban a legfontosabb, hogy a ZTE csapatát a play-offba vezessem a bajnokságban – zárta első interjúját a 41 éves szakember. 

Interjú: Bálizs Zsuzsa

Fotó: Bálizs Zsuzsa/Pezetta Umberto

2020. január 20. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás