Megtartottuk szurkolói ankétunkat, Keller Iván a csapatkapitány

Kedden este klubunk megtartotta a korábban bejelentett szurkolói ankétját a Zalakerámia Sportcsarnok büféjében, ahol drukkereink nagy létszámban képviselték magukat.

Az összejövetelen elsőként Török Róbert, a ZTE KK Kft. ügyvezetője köszöntötte a megjelenteket és elsősorban arról tájékoztatott mindenkit, hogy milyen lehetőségekkel vág neki az új szezonnak csapatunk, a Zalakerámia ZTE KK. A klubnál mindenképpen szeretnék követni azt a tavaly már kialakított modellt, hogy a szakmai vezetés és a klub irányítása külön működjön. Kihangsúlyozta, hogy a fő tulajdonos önkormányzat semmilyen formában nem szól bele a szakmai munkába. A cél mindenképpen az előrelépés, de a realitásokat figyelembe véve. A csapat költségvetése a jelenlegi információk alapján a mezőny hátsó harmadának az elején lehet, de ennél jobb szereplésben bízunk.  

Bencze Tamás szakmai igazgatónk a csapat kialakításáról beszélt és arról, hogy olyan vezetőedzőt kerestek, aki a célokkal azonosul, aki ismeri a magyar kosárlabdát és Sebastjan Krasovec vezetőedzőnk ennek maradéktalanul megfelelt. Kihangsúlyozta, hogy elvárás a szakvezetővel szemben, hogy elsősorban a zalai, saját nevelésű fiatalokat építsen be a csapatba és persze eredményesebb játékot is a korábbiaknál és ehhez igyekeztünk megtalálni a megfelelő játékosokat is. Szót ejtett arról is, hogy szeretnék, ha az utánpótlás-nevelés hatékonyabban működne klubunknál és ebbe sok energiát fektetnek.  

A tulajdonos önkormányzatot Bali Zoltán alpolgármester és dr. Kovács Gábor címzetes főjegyző képviselte. Bali Zoltán elsősorban arról tájékoztatta szurkolóinkat, hogy az önkormányzat lehetőségeihez mérten biztosítja a zavartalan működéshez a feltételeket a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetbe is.  

A csapat képviseletében együttesünk új csapatkapitánya, Keller Iván arról beszélt, hogy elsősorban  azért igazolt a nyáron Zalaegerszegre, mert több játéklehetőséget remél és mert Sebastjan Krasovec is szerette volna, ha nálunk folytatja. Ahogy fogalmazott, korábban is mindig szeretett a Zalakerámia ZTE KK ellen játszani előző csapataival, ugyanis az egerszegi sportcsarnokban mindig is jó hangulatot tapasztalt.
 
Sebastjan Krasovec vezetőedzőnk röviden szólt az eddig elvégzett munkáról és arról, hogy gyors kosárlabdát szeretne játszatni az együttessel, és reméli, hogy ez sikeresen működik majd, de persze az ellenfelek is erre készülnek. Szurkolói kérdésre, miszerint a keret fiatal tagjai az érvényben lévő "fiatalszabályt" miként tudják majd megoldani azt mondta, azért dolgoznak, hogy minden egyes mérkőzésen az éppen legjobb formában lévő és az adott ellenfélhez illő játékost próbálják majd pályára küldeni. 

Szurkolói ankétról lévén szó, a szurkolásról is szó esett. A drukkerek, és a klub, illetve a város képviselői között elhangzott párbeszédek lényege azonos volt: az elmúlt évek sikertelenebb szereplése után térjen vissza csarnokunkba a korábbi hangulat, de a megfelelő kereteken belül, mert átlépve egy vonalat, klubunkat szankcionálják, amit senki sem szeretne.

Elhangzott még, hogy a szezonbérleteket  hamarosan árusítják, azok ára nem változik az előző szezonhoz képest, de a mérkőzésbelépőknél 10-12 százalékos emelés  várható. Az Egerszeg Kártya továbbra is kedvezményt biztosít szurkolóink számára. 

Az ankét után csapatunk nyílt edzést tartott.   

2022. augusztus 30. Zalakerámia ZTE KK    

Megosztás