Megújul a Sportcsarnok játéktere

Már javában zajlik a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok játékterének felújítása, amelyről sajtóbejáráson számoltak be szerdán a város vezetői. 

Balaicz Zoltán polgármester kiemelte, 44 esztendőt szolgált a sportcsarnok parkettje, közben természetesen történt felújítás, de ennyi idő után megérett már a teljes cserére. A ZTE KK által elnyert Tao pályázati forrásból a városi önrész biztosításával kezdődhet a csere, és további fejlesztéseket is előrevetített a városvezető.

Bali Zoltán alpolgármester elárulta, 1400 négyzetméter felületen újul meg a pályatest, és olyan borítást kap, amely az NBA-ben is használatban van, és néhány magyarországi pálya is már hasonló technológiával újult meg. Mint fogalmazott, korábbi ígéreteik valósulnak meg a mostani felújítással, hiszen menekülő kapuk és új palánkokat is beépítenek a sportcsarnokba. 

Böjte Sándor önkormányzati képviselő arról beszélt, nagy örömükre szolgál, hogy ennyi fejlesztést tudnak megvalósítani a választókerületben. Kiemelte, hogy ezek a fejlesztések nemcsak a körzetben élők, hanem a város minden lakosának az igényeit kiszolgálják. 

Böcskey Zsolt létesítményvezető a menekülőkapukkal kapcsolatban elmondta, a korábbiak is minden igényt kiszolgáltak, ám a mostaniakkal még nagyobb áteresztő képességet érnek el, és további fejlesztések megvalósulását is várják. 

Dr. Kovács Gábor címzetes főjegyző személyes élményét osztotta meg, hiszen a sportcsarnok 1980-as átadásán, mint iskolás vett részt. Elmondta, hogy  megérdemlik az itt sportolók, hogy egy megújult környezetben folytassák pályafutásukat.

Fotó: Katona Tibor

2024. június 13. Zalakerámia ZTE KK
 

Megosztás