Megújult az Ostoros Károly Csarnok

Pénteken, napra pontosan 45 évvel a sportcsarnok avatását követően került átadásra a 615 millió forintos ráfordítással, teljes mértékben állami támogatással megújult a ZTE stadion mellett lévő Ostoros Károly Csarnok. 

Az átadási ünnepségen beszédet mondott Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő, Ifj. Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő, Végh Gábor, a ZTE FC elnöke, valamint Dömötör Árpádné Ostoros Zsuzsanna (Ostoros Károly lánya). A beszédek után leleplezték Farkas Ferenc Zalaegerszegért Díjas szobrászművész alkotását, Ostoros Károly emléktábláját.

Az ünnepségen részt vett klubunk ügyvezetője Stárics Kornél és utánpótlás szakágvezetője Kovács László is. 

Ostoros Károly 1946-ban a Vasutas SE keretében megszervezte a kosárlabda szakosztályt, mind a női, mind a férfi csapat hamarosan bejutott az NB II-be. A Zala megyei és a zalaegerszegi kosárlabda elindítója, nevéhez kötődik a sportág alapjainak megteremtése, a színvonalas kosárlabda sport létrehozása, de érdemei közé tartozik a zalaegerszegi szervezett sportélet kialakítása is.

Klubunk legendái nagyon sokat mesélhetnének arról, hogy milyen emlékek fűzik őket a most megújult csarnokhoz. 

A sportlétesítmény ezt megelőzően és ezutáni is utánpótlásunk nevelésének egyik fő helyszíne, ahol zömében az edzések mellett a bajnoki mérkőzéseiket játszák a fiatalok. 

Fotó: Bálizs Zsuzsa

2021. január 30. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás