Munkába állt Milos Sporar

Túl van már az első edzésén és az ismerkedés fázisán Milos Sporar szlovén származású vezetőedzője. Mint korábban megírtuk két szakember közül választotta ki  végül a szakmai bizottság a  38 esztendős szakember, akivel május közepéig egyeztek meg a munkában . Ezt követően újra leül a vezetőség egyeztetni és az elvégzett munka és eredményesség függvényében beszélik majd át a folytatást a felek. Addig is az eredményes munka reményében Milos Sporar belevetett magát a munkába, ami közben egy rövid riportra készségesen vállalkozott. 

Mi döntött a ZTE KK mellett, mi tetszett meg a csapatunkban?

-  Mint már sokan tudják, tíz évvel ezelőtt, még aktív játékosként egy hónapot Zalaegerszegen tölthettem próbajátékon és nem sokon múlott, hogy nem itt folytatom a játékos pályafutásom. Már akkor megfogott valami a légkörben és amikor olvastam a Klub ajánlatát nem gondolkodtam sokat. Eljött az idő, hogy segítsek a csapaton, valamint edzőként kipróbálhassam magam egy másik bajnokságban, egy másik országban is. 

Mik az első benyomásai a fiúkról? 

-  Nem látom reménytelennek a helyzetet. Úgy érzem több van a fiúkban, mind védekezésben, mind támadásban. Elsődlegesen újra motiváltakká, harapósabbakká kell tenni a játékosokat. Ha a szurkoló látja, hogy mindent megtesznek a fiúk a parketten, küzdenek a pontokért, a labdákért, akkor szívesen jön ki a csarnokba. Mi azon leszünk, hogy kemény, megalkuvást nem tűrő játékunkkal megfelelő szórakozást, kikapcsolódást nyújtsunk a szimpatizánsainknak. 

Kíváncsi voltam a szlovén szakember edzői arszpoetikájára is, mit tervez a csapattal a következő időszakban. 

-  Mindenképpen a védekezésünket kell megerősítenünk. A kemény védekezésre alapozott támadás és pontos befejezés  a célunk. Igazából olyan játékrendszert kell találnunk, amiben mindenki jól érzi magát. Az lesz a legfontosabb feladat, hogy a játékosok visszanyerjék az önbizalmukat. 

Szombaton a remek rajtot produkált Sopron lesz a vendégünk, majd három nap múlva Kaposvárra látogatunk. Reméljük egy új és sikeres időszak kezdődik csapatunk életében. 


2014. november 12. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás