Mustapha Heron csapatunk ötödik légiósa

Felnőtt

Mustapha Heron személyében hármas posztra érkezik utolsó láncszemünk az előttünk álló 2021/22-es bajnoki szezonra.

Új játékosunkról Puskás Artúr szakmai igazgatónk így nyilatkozott klubunknak:

"Mustapha Heron leigazolásával teljessé vált az idei játékoskeretünk. Gyors, a lerohanásokban nagyszerűen használható bedobó, aki a felállt védelem ellen is feltalálja magát. Agresszívan támadja a gyűrűt, keresi az ütközést, sok faultot harcol ki, megbízhatóan büntetőzik. Nem kimondott kinti tüzér, de képes helyére küldeni egy-két triplát. Erőssége a lepattanózás, szeret visszalépni a védőért és abból megindulni. Igényli, hogy edzője komoly terhet rakjon rá védekezésben. Eltökélt, öntudatos játékos, aki tele van motivációval és meg akarja mutatni magát a zalaegerszegi, illetve a magyar kosárlabda rajongóknak."

A 24. életévében járó, 197cm magas amerikai kosaras West Haven-ben született, aki a St. John’s egyetem elvégzése után a 2020/21-es szezonban az angol Leicester Riders csapatában kezdte profi karrierjét, ahol 16 mérkőzésen 24,9 perc alatt 11,6 pontot, 4,2 lepattanót átlagolt.

Új igazolásunkról természetesen vezetőedzőnk, Teo Cizmic véleményét is megkérdeztük:

“Mustapha Heron nagy segítségünkre lesz védekezésben, a lepattanók gyűjtésében és a tranzíciós játékokban is. Ő egy igazi csapatember, hiszen a St. John’s egyetemen egy nagyon komoly oktatást kapott, ahol igazi csapatként játszották végig a mérkőzéseket. Biztos vagyok benne, hogy Zalaegerszegen is kiváló csapatember lesz és ez a fő oka, hogy rá esett a választásunk.”

Mustapha Heron egyéves szerződést kötött csapatunkkal és várhatóan ő is a hétvége folyamán fog megérkezni Zalaegerszegre.

Sok sikert kék-fehérben Mustapha!

2021. július 27. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás