Nagy csatát nyertek a juniorok, tovább menetel gyermek csapatunk

Utánpótlásunk eredményei 

U 18, junior bajnokság. Rájátszás, 5. és 6. forduló: 
Zalakerámia ZTE KK – SZEDEÁK 80-79 (21-22, 12-20, 21-25, 26-12)
Zalaegerszeg, Ostoros-csarnok. 

Zalakerámia ZTE KK: Gerencsér 23/6, Ruzsics 10, Tóth B. 27/3, Tóth L. 2, Kovács Á. 12/6. Csere: Szalai K-. Tóth Á. 2, Hosszú, Molnár 4, Szalai Zs. Vezetőedző: Bodrogi Csaba.

Bodrogi Csaba értékelése: - Komoly terhelésből érkezett néhány játékosunk, ráadásul betegség miatt egyik meghatározó játékosunk sem játszhatott. Sorozatban játszottuk mérkőzéseinket, közben a Kölcsey-gimnáziumban tanuló játékosaink a diákolimpiai döntőn öt mérkőzést is lejátszottak. Mindezt másfél hét leforgása alatt. Ezek után egyáltalán nem lepett meg a fiúk fásultsága, folyamatosan lemaradtunk a védekezésben, lassan és körülményesen támadtunk, egyszerűen nem találtunk fogást az ellenfélen. A harmadik negyedben már 16 pontos hátrányban is voltunk, hiába váltottunk védekezést, ám ekkor az sem működött. Az utolsó negyedben lépésről lépésre közelebb kerültünk a vendégekhez, és ahogy megérezték a játékosaink a lehetőséget, úgy váltak magabiztosabbá és utolsó tartalékainkat mozgósítva, lelkesedésünkkel felzárkóztunk. A vendégek ebben az időszakban többet hibáztak és talán a szerencsénknek is köszönhetően a 39. percben a mérkőzés során először átvettük a vezetést. A végjátékban még kellett egy kosár, amit sikerült megszereznünk, majd kivédekeztük a szegediek utolsó támadását, így tudtunk megnyerni egy reménytelennek tűnő mérkőzést.

Galéria a képre kattintva

Dávid Kornél KA – Zalakerámia ZTE KK 74-64 (28-18, 14-17, 15-7, 17-22)
Székesfehérvár. 

Zalakerámia ZTE KK: Gerencsér 22, Ruzsics 9, Tóth B. 20/12, Tóth L. 2, Molnár 5/3. Csere: Szalai K., Hosszú 6/6, Tóth M., Szalai Zs. Vezetőedző: Bodrogi Csaba. 

Bodrogi Csaba értékelése: - Erre a mérkőzésre már majdnem elfogytunk, hiszen a vasárnapi keretünkből újabb két játékos esett ki betegség és sérülés miatt. Tulajdonképpen nyolc bevethető játékosunk maradt. A kezdésnél mintha még az öltözőben maradtunk volna, igaz, a hazaiak ebben az időszakban szinte hiba nélkül dobták a távoliakat, így gyorsan 20 pontos előnyhöz jutottak. Ezután kicsit rendeződtünk a védekezésben, a félidő előtt akár a vezetést is átvehettük volna, de a végjátékot elrontottuk. A második félidőben próbáltuk kontrollálni a mérkőzést, a 10 pontos vereségünk és a hibáink ellenére összességében nem hagytuk el rossz érzéssel a pályát. Két játékosunk pihenő nélkül játszotta le a mérkőzést, a kevés cserelehetőség is meghatározta a teljesítményünket. Remélhetőleg tudjuk hasznosítani a mérkőzés tapasztalatait a folytatásban.

U 12 gyermek bajnokság. Felsőház, B csoport, 5. forduló, Sopron 
Soproni Tigrisek SE/A – Zalakerámia ZTE KK  42-99 (19-23, 10-35, 6-15, 7-23)

Zalaerámia ZTE KK: Bencze G. 33, Ouldamar B. 18, Szalai Z. 14, Szőllős 10, Nagy M. 8. Csere: Zsédely 7, Péterfi 5, Kocsis 2, Agárdi 1, Németh B. 1, Németh N., Szak. Vezetőedző: Ambrusné Bacsárdi Szilvia. 

Zalakerámia ZTE KK – Ifjú Sólymok 91-58 (17-18, 34-13, 24-12, 16-15)

Zalakerámia ZTE KK: Bencze G. 28, Szalai Z. 16, Nagy M. 13, Ouldamar B. 10, Szőllős 7. Csere: Zsédely 7, Agárdi 3, Péterfi 3, Németh B. 2., Kocsis 2, Németh N., Szak. Vezetőedző: Ambrusné Bacsárdi Szilvia. 

Ambrusné Bacsárdi Szilvia: - Gratulálok a csapatnak, hogy két ilyen jó mérkőzést sikerült játszanunk. Védekezésben nagyon sokat fejlődtünk a legutóbbi fordulóhoz képest. Szép besegítéseket sikerült csinálni, mérkőzés közben is folyamatosan fejlődtünk a kizárások pontos végrehajtásában. Támadásban sokszor sikerült gyors indításokat végrehajtanunk, amiben szépen futottuk meg a sávokat, és egészen jó passzokat tudtunk benne adni. Felállt védelem ellen jó első passzokkal, és szép befutásokkal, egy-egyekkel oldottuk meg a helyzeteket. Örülök, hogy minden játékos hozzá tudott tenni a mérkőzés végeredményéhez. Kifejezetten öröm, hogy többen is átléptek a saját árnyékukat -félelmeiken, korlátaikon) - és határozott, bátor kosárlabdát játszottak.

Fotó: Jóna István

2024. február 8. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás