Nagy hátrányból jöttünk vissza, de ezúttal nem sikerült fordítanunk

A 22. fordulóban a Falco KC volt csapatunk vendége. Szerettünk volna nyerni, de túl nagy előnyt adtunk a vasiaknak, amit a végén nem sikerült ledolgoznunk. 

Zalakerámia ZTE KK- Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 76-81 (15-21, 16-23, 25-18, 20-19)
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, 2200 néző
Jv: Cziffra, Fányó, Jakab (Faidt)

Zalakerámia ZTE KK: Kinney 16, Vaughn 17/12, Benke 15/3, Szabó 8/6, Radic 13, csere: Horváth 5/3, Mohácsi 2, Mikovic-, edző: Bencze Tamás

Falco KC: Govens 17/12, Perl 8/3, Váradi 16/12, Borisov 17/3, Taylor 10, csere: Norfleet 5/3, Pustahvar -, Tóth 8, edző: Srecko Sekulovic

A mérkőzés feldobását Baumgartner Istvánné végezte el. 

Taylor ziccere után Radic közelije érkezett az első percben (2-2). A 2. perc elején Váradi hármasával lépett el a Falco (2-5). Kapkodva és ponttalanul támadtak a csapatok a következő két percben. A 4. percben Váradi büntetőire Kinney ziccere érkezett válaszul (4-7). Váradi újabb hármasával távolodott a Falco, de Benke remek betörésből csökkentette a hátrányunkat (6-10). Govens az 5. perc elején szerezte első pontjait, míg nálunk Benke volt elemében (8-12). Két pontatlan átadással is helyzetbe hoztuk a vendégeket, amiből Taylor volt eredményes (8-14). A 7. perc elején Borisov két duplájával már 10 ponttal vezetett a Szombathely (8-18). Bencze Tamás időkérése után Benke szerzett egy triplát (11-18). Próbáltuk gyorsítani a játékot, de indításból Borisov révén kaptunk gólt. Radic első pontjai után Kinney szlalomozott és szerzett fontos ziccert (15-20). Tóth büntetőjével és elpuskázott támadásunkkal zárult az első negyed (15-21).

 Borisov közelijével indult a második játékrész. Radic kihagyott büntetői után Tóth egyiket bedobta a másik oldalon (15-24). A 12. perc elején Vaughn és Norfleet váltott egy –egy triplát így nem csökkent a hátrányunk, sőt az egykori zalai kedvenc közelijével tovább távolodott a Falco (18-29). Hazai időkérés után Gocens csak egyik büntetőjét értékesítette, Radic pedig könnyű ziccert hibázott. A negyed felénél Vaughn betörésből, majd Szabó a 6.75-ös vonalon túlról volt eredményes (23-30). Újabb gyors indulás után Kinney ziccerével öt pontra zárkóztunk (25-30). Vendég időkérés után Váradi szerzett egy középtávolit. Sok volt az eladott labdánk, Govens pedig egymást követően háromszor is hármassal fejezte be a vendégek támadását. Nálunk Szabó hármasát jegyezhettük fel a 18. percben (28-41). A negyed hajrájában Vaughn büntetőjével és Radic közelijével zárkóztunk. Az utolsó fél percre még egy Váradi tripla maradt és 13 pontos vendégvezetés (31-44). 

A nagyszünet után Radic horogdobása kimaradt, Taylor közelije viszont nem (31-46). Az első kosarunkra több mint két percet kellett várnunk, amikor Radic volt eredményes (33-48). Váradi hármasával és Taylor közelijével már húsz pontra nőtt a Falco előnye (33-53). Időkéréssel próbáltuk megtörni a vasiak lendületét. Benke duplájára Perl válaszolt, majd Radic zsákolt (37-55). A negyed felénél Taylor és Kinney váltott kosarat (39-57). Jó védekezés után Radic zsákolt emberrel együtt, majd a bónusz büntetőjét is bedobta (42-57). A 27. perc elején Borisov is elsüllyesztett egy távolit a gyűrűnkben. Benke és Kinney ziccere után Sekulovic mester időt kért (46-60). A 28. percben Vaughn egy trojkával faragott a hátrányunkból, de szinte egyszerre jött a vendégek válasza is (49-62). Vaughn újabb hármasával tíz pontra csökkentettük a hátrányunk (52-62). Benke előbb lepattanót szerzett, majd egy közelit. Vaughn remek betörése után hat pontra zárkóztunk (56-62). 

A záró negyed elején összeszedtünk két gyors személyit, de a vasiak nem tudtak élni a pontszerzés lehetőségével. Annál inkább Benke, aki extázisban játszott (58-62). Tóth törte meg a vendég gólcsendjét, majd Horváth hármasával lőtávolba kerültünk (61-64). A 33. perc elején Tóth ziccerével távolodott a Falco, majd Mohácsi büntetőzött pontosan (63-66). A 34. percben Perl szerzett egy közelit, amire Szabó felelt. Nem tudtunk átbilleni a hárompontos különbségen. A 35. perc elején Horváth ziccerével egy pont maradt a Falco előnye (67-68). Vendég időkérés után Horváth szerzett lepattanót, Mohácsi hármasa meg beragadt a gyűrű tövébe. Nem sikerült a fordítás, sőt Govens egy hármassal lőtte tovább a vasiakat (67-71). Három perccel a vége előtt Perl is hintett egy távolit, Bencze Tamás meg időt kért (67-74). Két perc volt hátra, amikor Kinney ziccere a legjobbkor jött (69-74). Az utolsó percbe kanyarodva fokozódott a feszültség, ami hibákat eredményezett mindkét oldalon. Benke kipontozódott, Perl meg bedobott egy büntetőt. Kinney egy közelivel közelített, de faultja után Borisov büntetőivel újra hat pontra távolodott a Szombathely (71-77). 20 másodperccel a lefújás előtt Vaughn hármast szerzett, Horváth pedig odaütött Borisovnak, hogy ne menjen az idő. Borisov nem hibázott. Kinney remek betörésből szerzett fontos kosarat, majd Szabó labdát szerzett, de kilépést fújtak a sporik, amit a videó bíró után módosítottak. 10 másodpercünk maradt! Szabó távolija kimaradt, Govensnek meg odaütöttünk, aki nem hibázott és ezzel eldöntötte a rangadót. 

A mérkőzés első felében görcsösen játszottunk, vagy mondhatjuk azt is, hogy a nagy akarásból nem jól sültek el a dobásaink. A vendégek kihasználták a hibáinkat és tetemes előnyt szereztek. Nagy erőket mozgósítva sikerült egy pontra zárkóznunk, de fordítani már nem sikerült. Szurkolóink bíztatása mellett ismét megmutattuk, hogy van erő a csapatban és egy kis pontossággal és koncentrációval képesek lehetünk nyerni az ilyen rangadókon is!

Fotók: Bálizs Zsuzsa

2018. március 10. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás