Nagyon nehéz és fontos meccs jön a Kaposvár ellen

A 20. forduló mérkőzéseit rendezik meg a hét végén a férfi kosárlabda Tippmix NB I. A-csoportos bajnokságban. Csapatunk, a Zalakerámia ZTE KK szombaton nagyon fontos mérkőzés elé néz, amikor 18 órától a Kometa Kaposvárt fogadja. 

Nem jöttünk ki jól az elmúlt hetek mérkőzéseiből, hiszen a bajnokságban négy vereséget szenvedtünk ráadásul a kupamérkőzést is elvesztettük hazai pályán. Mindez viszont most már a múlt, előre kell tekinteni. 

Csapatunk új vezetőedzője, Matthias Zollner egy hete Pécsett mutatkozott be a kispadon, de vereséget szenvedtünk. A tabella nagyon besűrűsödött, rendkívül fontos lenne győzelemmel javítani a mérlegünkön és egy jó hajrával kiharcolható a rájátszásba kerülés. 

Matthias Zollner tehát szombaton mutatkozik be hazai pályán együttesünk élén, aki erről is beszélt, amikor az esélyekről kérdeztük. 

-  Sok munkával telt ez a hét, először is ki kellett elemeznünk a Pécs elleni találkozónkat – mondta a német szakvezető. - Főleg az első félidei játékot, amikor sokat hibáztunk. Láttuk a negatívumokat, de el kell mondani, hogy láttuk és találtunk sok pozitív dolgot is a játékban. Azon dolgoztunk, hogy javuljunk mindenben. Szombati ellenfelünk jó formát mutat, van három nagyon jó külföldi játékosa és a Kaposvár a külső és a belső posztokon is erős. Nem lesz könnyű mérkőzés, ezt tudjuk, de a legjobbunkat kell adni, hogy sikerüljön nyerni. A hét során akadtak gondjaink Csátaljay is kidőlt egy időre, ami főleg a fiatalszabály miatt jelent most gondot, ráadásul Makkos továbbra is beteg. Összességében nagyon várom a találkozót, a hazai bemutatkozást, fontos meccs ez számunkra. Remélem, hogy a közönség olyan atmoszférát teremt, ami extra energiát ad majd a csapatnak, hogy sikerüljön győzni.

Csapatunk másodedzője, baki Gergely jól ismeri a kaposvári közeget, így a találkozó előtt vele beszélgettünk:

 

Továbbra is arra kérjük szurkolóinkat, hogy a gyorsabb beléptetést elősegítve  ha tehetik online, elővételben váltsák meg belépőiket és a belépéskor készítsék elő a kedvezményeket igazoló  okmányaikat. 

2024. február 9. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás