Nagyot küzdve, hátrányból felállva nyertünk Sopronban

Két alapemberünkkel kiegészülve, bizakodva készültünk a Sopron elleni idegenbeli mérkőzésre. 

Sopron KC – Zalakerámia-ZTE KK 78-85 (26-18, 20-16, 16-22, 16-29)
Sopron, Jv.: Kapitány, Minár, Fodor.

Sopron KC: Rivers 7/3, Pitts 12/3, Takács 3, Carter 29, Thompson 19/6. Csere: Molnár 3/3, Werner, Élő-, Fazekas-, Supola 5. Vezetőedző: Sabáli Balázs.

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 7/3, Williams 6/6, Johnson 26/6, Szabó 20/6, Agafonov 17. Csere: Bagó, Doktor 2, Gulyás, Djuric 6, Simon 1. Edző: Bencze Tamás.

Szó szerint ponttalanul játszottak a csapatok az első két percben. Johnson betörésből szerzett kosarat és vezetést csapatunknak. Nem tudtak elszakadni egymástól a felek és felváltva vezettek. A hazaiak Thompson és Rivers pontjaival kerültek előnybe a negyed második felében és ez a lendületük a játékrész végéig kitartott. Johnson tartotta versenyben csapatunkat, de a Sopronnak mindenre volt válasza (26-18). 

A második negyedet Ubilla és Doki duplájával kezdtük, de Rivers gyorsan visszaállította az első negyedbeli különbséget. Sokat hibáztunk támadásban, még a büntetők sem mentek be. A hazaiak fokozatosan léptek el tőlünk. A Sopron nehéz helyzetbe került, mivel addigi legjobbja Rivers megsérült és nem tudta folytatni a játékot. Nem zuhantak össze a hazaiak és molnár triplájánál már tíz ponttal vezettek, Bencze Tamás pedig időt kért. Supola pontjaira Agafonov válaszolt két palánk alatti kosárral. A hajrában sem céloztunk túl pontosan így a félidőre maradt a tíz pont feletti hazai előny (46-34). 

A nagyszünet után jó ritmusban kezdtünk és a védekezésünk is egyre hatékonyabban működött. Szabó és Williams pontjaival fokozatosan dolgoztuk le hátrányunkat. Ubilla hármasánál már csak négy pont volt a hátrányunk. A Sopron játéka hullámvölgybe került, míg Johnson betöréseiből szerzett pontokkal egy pontra zárkóztunk (57-56). A negyed vége a hazaiaké volt. A tavaly még nálunk játszó Thompson sorozatban öt pontot szerezve tartotta előnyben csapatát (62-56). 

A záró negyed elejét tovább tartott a lendületünk és Johnson pontjaival és Szabó triplájával átvettük a vezetést (62-64). Remekül alakultak a dolgok. Ubilla és Johnson hathatós közreműködésével, hét ponttal elléptünk (71-78). Carter és Thompson adott új lendületet a házigazdának, de erejükből csak három pont távolságra tudtak feljönni (75-78). Tovább fokozódott a feszültség a parketten, amikor Johnson kipontozódott, Carter pedig egy 2+1-es akcióval két pontra hozta fel csapatát.  Az utolsó percben Szabó utolsó pillanatos hármasával tettük megnyugtatóvá az előnyünk. A végére elfogyott a Sopron, nekünk pedig sikerült kijavítanunk, az OSE ellen esett csorbát. 

Fotó: Bálizs Zsuzsa

2019. október 19. Zalakerámia ZTE KK 


 

Megosztás