Négyből négy

Az újabb hazai bajnokin, nehéz mérkőzésre készültünk a Szeged ellen. A sok közjátékkal tarkított, kemény, férfias találkozón jól védekezve és pontosabban támadva tudtuk legyőzni a ellenfelünket, megőrizve makulátlan mérlegünket.  

Zalakerámia ZTE KK- Naturtex-SZTE Szedeák 74-57 (15-17, 23-17, 18-15, 18-8)
Zalaegerszeg, JV: Papp, Frányó, Boros (Bodrogváry)

Zalakerámia ZTE KK: Ware 16/6, Thompson 8, Gliebov 12/12, Szabó 12, Agafonov 13/3, csere: Durázi 2, Bagó-, Doktor 5/3, Papp 6, Gulyás-, edző: Bencze Tamás

Naturtex-SZTE Szedeák: Boltic 4/3, Wirth 14/9, Davis 8/3, Sulovic 6, Juhos -, csere: Green 17/9, Kerpel-Fronius 2, Vágvölgyi -, Révész 6, Varga -, Bonifert -, Mayer-. Edző: Andjelko Mandic

Kipontozódott: Agafonov ill. Juhos

Szabó remek bejátszásából Agafonov szerezte a mérkőzés első kosarát, majd a vendégek válaszára Ware triplája érkezett (5-2). Két gyors szegedi tripla és máris náluk volt az előny (5-8). A 4. perc elején Thompson faragott a hátrányunkon egy duplával (7-8). A negyed felénél kosarat nem, de egy óriási blokkot láthattunk, amikor Agafonov állította meg látványos módon Sulovicsot a kosárszerzésben. A 6. percben Sulovic és Agafonov akadt össze, ami után videóbírót alkalmaztak a játékvezetők és sportszerűtlen hibát adtak mindkét játékosnak. A közjáték után Gliebov hármasával vettük vissza a vezetést (10-8). Sulovic folyamatos provokációjával kivívta a közönség nemtetszését. A 7. percben forró lett a hangulat. Durázi küzdött meg egy lepattanóért Green-nel és a kakaskodókat Szabó szedte széjjel, aki ezért technikait kapott. Green büntetőjével és triplájával került előnybe a vendégcsapat (10-15). Szabó Zsolt büntetőivel közelítettünk, majd Thompson zsákolt a végén hatalmasat, de a negyedet így is a Szeged nyerte (15-17).

Green egy hármassal nyitotta a második negyedet, amire Thompson válaszolt egy ziccerrel (17-20). A 13. perc elején Boltic távolijával tartotta előnyét a Szeged. Egy remek összjáték végén (Doktor –Gliebov), Agafonov volt eredményes. Sajnos a védekezésünk elég hullámzó volt,csakúgy mint a támadójátékunk. A 14. percben Papp duplájával és Agafonov közelijével zárkóztunk (23-25). Ware sasszézott könnyedén a szegedi védők között és egyenlített (25-25). Vendég időkérés után Boltic büntetőjével került előnybe az SZTE, de nem, sokáig mert Gliebov hármasával már mi vezettünk (28-26). A 17. percben Agafonov büntetőivel növeltük előnyünket. A Ware ellen szabálytalankodó Juhos reklamálásért kapott technikait és ki is pontozódott. Irányítónk pontjaival már hattal vezettünk (32-26). Két perccel a félidő előtt technikait kapott Mandic edző reklamálásért, amit Ware értékesített (34-26). Elég volt egy kis kihagyás és Sulovic duplájával és Wirth hármasával lőtávolon belülre zárkózott az SZTE (34-31). Hazai időkérés után Agafonov szórt tiszta helyzetből hárompontost, amire Wirth 2+1-e érkezett (37-34). A végén Szabó büntetőjével alakult ki a félidei eredmény (38-34). 

A feszült hangulatú első félidő után Papp Péter ziccerével kezdtünk (40-34). Kerpel-Fronius ziccere után Szabó büntetőivel tartottuk előnyünket. Sok volt a pontatlanság mindkét oldalon és a negyed feléhez közeledve mindössze 4-4 pontot szereztek a csapatok (42-38). A 26. perc elején Wirth hármasával egy pontra zárkózott a Szeged (42-41). Papp, majd Thompson büntetőivel távolodtunk (46-41). A 28. perc elején Doktor Peti hármasával kétszámjegyűre nőtt a különbség, amit már Mandic mester sem nézhetett tétlenül és időt kért (51-41). A folytatásban Green és Ware váltott hárompontost, majd Agafonov egy vitatható faulttal kipontozódott. Az utolsó percen belül Green 2+1-vel jött föl a Szeged, de Szabó utolsó másodperces ejtésével, hét ponttal vezettünk (56-49). 

Pontatlan támadások után Ware egy szerzett labdából indulva ziccerezett (58-49). Szabó Zsolt nagyot küzdött a negyed első felében és pontjaival és lepattanóival segítette csapatunkat. A 34. percben Gliebov utolsó másodperces hármasával növeltük a különbséget (63-51). A negyed felénél Davis duplájával és Sulovic büntetőjével zárkózott a Szeged (63-54). Sulovic könyöklését vették észre a sporik, és sportszerűtlen hibával büntették, ami a játékosnak már a második volt, így kiállítást sorsára jutott. A büntetőket Doki értékesítette (65-54). A 37. percben Gliebov egy hármassal oldotta a feszültséget (68-55). Hazai időkérés után Révész faragott a vendégek hátrányán, majd Mandic mester szinte a teljes cseresorát a parkettre küldte (68-57). Ware büntetői után, Szabó látványosan zsákolt, majd Bagó passzából Durázi volt eredményes. A vége magabiztos győzelem és továbbra is százszázalékos mérleg!

Fotó: Bálizs Zsuzsa

2018. október 18. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás