Nehéz meccsre számít vezetőedzőnk a Honvéd otthonában

Nincs megállás, a bajnokságban már a negyedik mérkőzés vár csapatunkra. Szombaton 17 órától az újonc Budapesti Honvéd otthonában szerepel együttesünk és nem lehet más a cél, mint javítani a mérlegünkön. 

Ami eddig egy győzelem és két vereség, de milyen két vereség. A Körmend otthonában és szerdán idehaza, az Alba Fehérvár ellen is megvolt az esély a győzelemre, ám a végén hiányzott a  megfelelő koncentráció. A 76-70-es eredmény egyáltalán nem tükrözi a találkozó kiélezettségét, de már előre kell tekinteni. 

A szombati ellenfél, a Budapesti Honvéd a hazai rekordbajnok, hiszen 33 alkalommal nyert bajnokságot, amit azóta sem tudott más csapat megközelíteni. Gyakorlatilag az ’50-es évektől a ’80-as évek közepéig egyeduralkodó volt idehaza, hogy aztán még nyerjen pár bajnoki címet, az utolsót 1997-ben. 2001-ben viszont búcsúztak a fővárosiak az élvonaltól, azóta alacsonyabb osztályokban szerepeltek.
 
Bő tíz évvel ezelőtt szervezték újjá a szakosztályukat és léptek egyre feljebb, hogy aztán a legutóbbi szezonban megnyerjék az NB I B küzdelmeit és 21 év után újra a hazai élvonalban szerepeljenek. Tudatosan  készült a Honvéd erre, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy feljutó együttesük kerete gyakorlatilag csak minimális mértékben változott, zömében magyar játékosokkal számolva. 

Baksa Szabolcs együttese két vereség után (Falco KC, Paks)éppen a szerdai napon szerezte meg első győzelmét, amikor Oroszlányban tudott nyerni 68-62-re. Korábbi játékosunk, Simon Kristóf oroszlánrészt vállalt ebben 22 pontjával. 

Szombaton, a Ludovika Arénában 17 órától csapatunkkal, a Zalakerámia ZTE KK-val mérkőzik meg a Honvéd, ami előtt szakvezetőnket, Sebastjan Krasovecet kérdeztük arról, milyen találkozóra számít a fővárosban.  

- A Honvéd jó csapat, hazai játékosokra épít és jól szervezett együttes -állapította meg szakvezetőnk. - Régóta együtt játszik a társaság, ami nem hátrány, s noha az első két mérkőzésükön kikaptak, de a Falco és a Paks elleni is szoros meccset vívtak. Most, hogy megvan az első győzelmük, egészen biztosan az első hazai sikerüket szeretnék ünnepelni, s ebben bíznak. Mi is szoros meccseket vívtunk Körmenden és idehaza az Alba Fehérvár ellen. Mindkettő miatt csalódott vagyok, hiszen a kezünkben volt a döntés lehetősége. Azt azért tegyük hozzá, ezek minőségi együttesek voltak és szó sem volt barátságos találkozókról, de okosabban kell játszanunk az ilyen, egylabdás találkozókon. A Göcsej Kupán nagyon jó állapotban voltunk, de aztán betegséghullám söpört végig a csapaton. Öten kiestek öt napra, aztán egyből belevágtunk a bajnokságba és háromnaponta játszunk. Igazából nem volt idő feltöltődni, most jön a negyedik mérkőzésünk tíz napon belül, ráadásul Németh Ákos betegség miatt nem tud pályára lépni. Nagyon nehéz meccsre számítok szombaton, de bízunk benne, hogy megszerezzük a második győzelmünket a szezon során.

A Budapest Honvéd elleni találkozó előtt Zsíros Pétert kérdeztük:

2022. október 14. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás