Nehéz mérkőzésre készülünk, de nyerni szeretnénk

Az Alpok-Adria Kupa C csoportjában viszonozzuk a BK Klosterneuburg Dukes múlt heti látogatását. Osztrák ellenfelünk, ahogy mi is, kemény csatán van túl a hazai bajnokságában. Közvetlen riválisa ellen sikerült egy szoros csatát megnyernie a Dukes-nak, így feltehetően sok energiát kivett a csapatukból a mérkőzés. Nálunk sem rózsás a hangulat, mivel Kaposváron kiderült, a sorozatterhelést nehezen bírja a keret. Itt főleg a kezdőkről beszélünk, akik 30 perc fölött voltak kénytelenek játszani a Szolnok, a Dukes és a Kaposvár ellen is. Ez utóbbi elvesztett mérkőzésen nagyon látszott egyes játékosokon a fáradtság. 

A mai találkozón elméletileg be is biztosíthatnánk a csoportból való továbbjutásunkat, ha nyerünk. De vajon érdemes –e túlterhelni a játékosokat egy nagyon fontos hazai bajnoki előtt?

 Bencze Tamás elárulta, hogy lesz olyan játékos, aki nem játszik majd a kupamérkőzésen. A vendéglátónk gyors és eredményes játékra képes, ezt be is bizonyították Zalaegerszegen az első félidőben. Klosterneuburgban most tényleg főszerep jut a fiataloknak, akikkel szeretnénk elérni a célunkat. Azt el kell ismerni, hogy a padról kevés támogatás érkezik, főleg  a pontok terén. Fiataljaink nincsenek még teljesen készen, nekik is új ez a szituáció. Reméljük megfelelő alázattal és akaraterővel képesek lesznek az egyre javuló teljesítményre, hogy minél hasznosabb tagjai lehessenek csapatunknak.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik és livestream segítségével szurkolóink is követhetik a csapat szereplését. A linket az Alpok-Adria Kupa facebook oldalán teszik majd közzé a szervezők. 

Fotó: Bálizs Zsuzsa

2018. november 13. Zalakerámia ZTE KK 

 

Megosztás