Nem adtunk esélyt a Körmendnek

A 21. fordulóban találkoztunk a szezonban először a szomszédvár Körmend csapatával. Remek játékkal, az első negyed közepétől végig vezetve, nagyszerű győzelmet arattunk az örökrangadón. 

Zalakerámia ZTE KK- Egis Körmend 92-69 (20-16, 31-11, 17-20, 24-22)
Zalaegerszeg, Zárt kapuk mögött, Jv: Tőzsér, Frányó, Boros

Zalakerámia ZTE KK: Duren 24/12 Donaldson 15/6, Bonifert 2, Vuko 18/6, Glenn 12, csere: Szabó 11/3, Polster, Simon 3/3, Wiggs 5, Csuti 2. edző: Luca Bechi

Egis Körmend: Thames 4, Mócsán 19/9, Németh 2, Durázi 2, Taylor 16, csere: Simons8/6, Tóth 6, Ferencz 5/3, Ireland 7/3, Takács, edző: Ziga Mravljak

Kapkodva kezdtük a mérkőzést, nehezen találtunk a körmendi gyűrűbe. A 3. percben Duren pontjaival egyenlítettünk (4-4). A találkozó első tripláját Donaldson neve mellé írhattuk be, amivel átvettük a vezetés (7-6). Vendégoldalon Mócsán gyűjtögette szorgalmasan a pontokat (öt perc alatt 7/3). Új játékosunk Sekou Wiggs, a negyed felénél lépett először parkettre. 12-7-es körmendi vezetésnél időt kértünk. Thames pontjaival próbáltak ellépni a vasiak, de sikerült megállítani őket. A 6. percben Wiggs első pontjaival kezdtük meg a felzárkózást. Vuko ziccere után Szabó szűz kézzel egy középtávolit, majd egy triplát szórt és fordítottunk (16-14). Vendég időkérés után Szabó fejezett be egy kijátszott támadást, majd Glenn utolsó másodpercben szerzett közelijével tartottuk megszerzett előnyünket (20-16). 

A második negyed elején jó védekezéssel és 6-0-s futással kezdtünk. A Körmend pontatlanul támadott, így két perc elteltével, tízpontos hátránynál időt kértek (26-16). Mócsán nyitott egy hármassal a rövid szünet után, majd Duren dobott utolsó másodperces kosarat. A negyed felénél Glenn középtávolijával tartottuk a távolságot (30-21). Tóth büntetői után újabb utolsó másodperces Duren akció következet, de most a triplavonalon túlról (33-23). Nem volt megállás, támadásban egyszerűen nem tudtak hibázni a fiúk.  Két perc alatt tíz pontot rámoltunk be a vasiak gyűrűjébe (43-23). A hajrában Németh törte meg a vendégek góltalanságát, de Glenntől egyből jött a válasz. A félidő utolsó percébe kanyarodva Donaldson, majd Duren is távolit szerzett (51-27). 

Szinte hihetetlen, amit a fiúk az első félidőben produkáltak: 78,6%-os pontossággal céloztunk, mindössze hat dobást hibázva. A Szabó –Wiggs –Duren-Glenn négyes mindent bedobott, amit a gyűrűre emelt. 

A nagyszünet után kapkodva kezdtünk, a Körmend egy picivel nyugodtabban. Mócsán közelije után Duren hintett triplát, majd Donaldson lehetetlen szögből egy közelit (56-29). A vasiak szorítottak a védekezésükön, de rendre megtaláltuk a rést a pontszerzéshez (60-36). Duren elemében volt. Védekezésben nyomás alá helyeztük a vendégeket, így nem tudtak lendületesen támadni. Állandósult a húsz pont körüli előnyünk. Nagyot harcoltak a fiúk mindkét palánk alatt. A negyedet nem nyertük meg, de nem is tudott közelebb jönni a Körmend (68-47). 

A záró negyed elején Duren és Tóth váltott kosarat, majd Simon utolsó másodperces triplájára Ferencz is távolival válaszolt (73-52). A vasiak új szerzeménye Simons kapta el a fonalat és húszon belülre zárkózott a Körmend (73-57). Az időkérésünk után sikerült kijönnünk a hullámvölgyből és Donaldson duplájával és Vuko triplájával visszaállítottuk a húszpontos különbséget (79-59). Jól védekeztünk, Vuko meg újabb hármast szerzett (82-59). A 37. percben Simons hármasa után, Vuko és Donaldson pontjaival távolodtunk (88-62). Az utolsó percre Csuti Kornél is lehetőséget kapott és mindjárt egy közelivel hálálta meg a bizalmat. A végén Taylor még kettő duplával faragott a vendégek hátrányán, de ez már nem számított, hiszen összeszedett és koncentrált játékkal sikerült legyőznünk ősi ellenfelünket. 

Bravó fiúk!

Fotó: Bálizs Zsuzsa

2021. február 3. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás