Nem jött össze a bravúr a bajnok ellen

Telt ház előtt fogadtuk szombaton este a bajnoki címvédő és listavezető Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapatát a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban. A férfi kosárlabda NB I. A-csoport 23. fordulójának rangadóját a címvédő Falco KC nyerte meg.

Zalakerámia ZTE KK - Falco-Vulcano Egergia KC Szombathely  71-86 (17-29, 17-21, 23-17, 14-19)
Zalaegerszeg, 2000 néző. Jv.: Cziffra, Frányó, Győrfy.

Zalakerámia ZTE KK: Trice 10, O’Reilly 9/3, Polster A. 5, Ostojic 11/3, Smith 18. Csere: Rakicevic 9, Zsíros 2,  Keller I. 5/3, Csuti 2. Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.

Falco  KC: Pot 15/9, Kovács B. 8/6, Tiby 9/3, Brown 2, Keller Á. 14/3. Csere: Barac 12, Perl  14/3, Cowels 8/6, Krivacevic 2, Sövegjártó 2.  Vezetőedző: Milos Konakov.

Kipontozódott: Tiby (34.).

Nem indult valami jól harmadik helyezett csapatunk számára a rangadó, hiszen Kovács B., majd Keller Ákos triplái, valamint Pot duplája után 0-8 állt az eredményjelzőn. Indokolt volt az időkérés, hogy aztán Danilo Ostojic egy hármassal törje meg csapatunk  „gólcsendjét”. Remek hangulat uralkodott a lelátón, hiszen mindkét tábor kitett magáért, de egyelőre a Falco szimpatizánsai lehettek elégedettebbek, hiszen csapatuk továbbra is vezetett (8-14). Sajnos nem sikerültek támadásaink, de meg kell jegyezni, hogy a szombathelyiek nagyon agresszíven védekeztek, amely ellen nehéz volt játszani. Jókor jött D’Mitrik Trice és fiatal centerünk, Csuti Kornél kosara, azonban az előny továbbra is a Falcónál volt (17-29). Minden mutatóban jobban állt a vendégcsapat, de legfőképpen dobáspontosságban. Azt mindenki tudta, hogy egy remek együttes lesz a vendég, a bajnokcsapat, amely ellen a maximumra lesz szükség a győzelem érdekében. A magyar válogatottakkal (Perl Zoltán, Keller Ákos) és remek légiósokkal felálló szombathelyiek ellen semmit nem adott fel Sebastjan Krasovec együttese, hiszen küzdött csapatunk, de nem tudta jobban megközelíteni az ellenfelet (31-41). Perl Zoltánéknál ugyanis mindig volt valaki, aki felzárkózási kísérleteinkre válaszolt és különösen Stevan Pot volt az, aki remekül célzott és hidegvérrel büntetett. Csapatunk  szempontjából az első húsz percben kapott ötven pont nagyon sok volt és végig futottunk az eredmény után (34-50).

A második félidőt sajnos egy elkapkodott akcióval kezdtük, amire a másik oldalról egy hármas volt a válasz. Továbbra is nagy erőket mozgósítottunk a felzárkózásra, hiszen erre minden esély megvolt. Liam O’Reilly  hármasa és Ostojic kettő plusz egy pontja után 50-60 lett az állás, de megint nem tudtunk belülre kerülni a tízpontos lélektani határon. Kicsivel később viszont már igen, amikor Ostojic szerzett közelit (56-64), azonnal időt is kért Milos Konakov, a vasiak vezetőedzője. Maradt a tíz pont közte (57-67) és így kezdődött az utolsó negyed. Hiába javult fel valamelyest csapatunk dobószázaléka, a Falco továbbra sem rontott és főleg nem a fontos pillanatokban. Az idő haladtával csapatunk mintha el is bizonytalanodott volna, rossz megoldások születtek a pályán. Az utolsó öt percet 57-75-ös hátrányból kezdtük, ami előrevetítette a bajnok Falco KC sikerét.  

Így is lett, megérdemelten győzött a vendégcsapat, a mieink ezen a napon gyengébb formát mutattak, de az akarással nem volt gond, de most ez kevésnek bizonyult, főleg a mezőny legjobb csapata ellen.  

Az U 20-as mérkőzésen:
Zalakerámia ZTE KK – Falco-Vulcano Egergia KC Szombathely 86-88 (20-27, 22-23, 22-19, 22-19)

Zalakerámia ZTE KK: Simó 13/3, Szalay 13/3, Makkos 15, Ungvárai 10/6, Csuti 26/6. Csere: Varga H. 9/3, Tóth B., Böcskei, Novák Téglás, Takács L.,  Gyimes. Vezetőedző: Baki Gergely.

A Falco legjobb dobói: Kovács L. 26, Takács Z. 22/3.de

Fotó:Seres Péter 

2023. március 11. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás