Nem sikerült feltenni a jó szezonunkra a koronát, a Körmendé lett a bronzérem

A mindent eldöntő ötödik összecsapáson végig kiélezett csatát láthatott a közönség. A második félidőben a pontosabban játszó vasiak szereztek előnyt, amit a mérkőzés végéig megtartottak és megszerezték a bronzérmet. 

Zalakerámia ZTE KK- Egis Körmend 83-96 (24-23, 19-25, 18-18, 22-30)
Zalaegerszeg, 2000 néző, Jv: Praksch, dr. Mészáros, Győrfy

Zalakerámia ZTE KK: Trice 13/6, O”Reilly 17/3, Polster, Smith 20, Ostojic 5, csere: Zsiros, Németh 6, Csuti, Keller, Rakicevic 22/6, edző: Sebastjan Krasovec

Egis Körmend: Chambers 16/6, Mitchell 20/9, Ferencz 10/6, Adams 4/3, Omenaka 12, csere: Takács 2, Cakarun 8, Edwards 9, Kiss, Durázi 15/3. edző: Kocsis Tamás 

Kipontozódott: O’Reilly 37’, Ostojic 38’, ill: Ferencz 38’

A szokásosnál is hangosabb hangorkán fogadta a csapatokat a mérkőzés kezdetén. 

A Körmend kapta el jobban a fonalat és egy perc elteltével 0-5-re vezettek. O’Reilly hármasával és Trice ziccerével egyenlítettünk. A 3. perc elején Smith szép betörésből szerzett kosarat faulttal együtt (9-7). Adams távolijával egyből jött a körmendi válasz, majd Smith büntetőjével egyenlítettünk (10-10). Érződött a játékosokon, hogy nagy a tét, mindkét oldalon nagyon koncentráltan játszottak a csapatok. Egyik fél sem tudott egy- két pontnál nagyobb előnnyel vezetni (22-22). A negyed végén elég volt két jó védekezés és egy Németh Ákos ziccer, hogy megnyerjük a játékrészt (24-23). 

A második negyed elején Durázi közelijére Rakicevic és Németh duplája érkezett, majd Cakarun dobása kötött ki a gyűrűnkben (28-27). Ha csak egy kicsivel is, de ellenfelünk előtt jártunk (30-27). A 14. percben a körmendi mérkőzés hőse Mitchell, már a harmadik faultját gyűjtötte be. A 16. perc elején Chambers szerzett távolit faulttal együtt és a ráadás büntetőt is bedobva előnyhöz juttatta csapatát (33-36). Fáradni látszottak a fiúk, a Körmend meg pontosabban célozva ötpontos előnyt szerzett (35-40). Időkéréssel próbálta frissíteni csapatunkat Sebastjan Krasovec. A vasiak két jó alapvonali befutásból szerzett kosarakkal növelték előnyüket (36-44). A 18. percben Trice büntetőivel léptünk közelebb (39-46). Az utolsó percbe kanyarodva O’Reilly csent el egy keresztpasszt, majd a jobb szépen felfutó Trice-t hozta egész pályás passzával ziccerbe (41-46). Cakarun és O”Reilly kosarával zárult a félidő (43-48). 

Gyors körmendi kosarakkal kezdődött a második félidő, amire csak Rakicevic közelije érkezett válaszul (45-54). Edwards szinte kiütötte Smith a körtéből, aminek sportszerűtlen hiba lett az eredménye. Hiába dobta be Smith a büntetőket, O’Reilly belemenést vétett, amiből kosarat kaptunk. Kellerre is hasonló szabálytalanságot fújtak a következő támadáskor, majd egy technikait is kapott a padunk (47-57). Úgy tűnt kezd kicsúszni a mérkőzés a kezünkből, most kellett, hogy jöjjön a fordulat. Németh, majd Ostojic szerzett kosarat, de a távoli dobások továbbra sem mentek. (51-57). O’Reilly színészkedésért kapott technikait, de szerencsére nem tudott élni a pontszerzés lehetőségével a Körmend. Rakicevic kapta el a ritmust és pontjaival visszajöjjünk a meccsbe (57-59). Vendég időkérés után Ferencz szerzett közelit, Smith meg egy büntetőt (58-61). Hosszú idő után újra hármast szereztünk, de nem sokáig örülhettünk, mert Mitchell is így tett és maradt a vendég előny (61-66). 

A záró negyed kérdése csupán az volt, csapatunk megtudja –e törni a Körmend harcos játékát és megfordítva a meccset megszerzi a bronzéret. Két jó védekezés és Trice büntetők (63-66). Nem mennek a távolik, Keller dobása kipattan, Ferencz az ellentámadásból triplát szerez (63-69). Taktikusan játszanak a vendégek, Omenaka zsákol, időt kérünk (64-71). Nem akart jönni a fordulat, az idő pedig vészesen telt. A 35. percben Mitchell nagyon messziről hint egy távolit (64-75). A Körmend lendületben, a védekezésünk meg darabokban és nem sikerültek a dobásaink. A 36. perc elején Smith zsákol majd labdát szerezt, O’Reilly büntetőivel zárkózunk (70-77). Chambers ziccere után Rakicevic távolija hozná vissza a reményeket, de Durázi újabb triplát szerez (73-82). Tízpontos hátrányban futottunk neki az utolsó két percnek. O’Reilly, Ostojic is kipontozódott, valamint Krasovec mesternek is el kellett hagynia a kispadot a technikai hibák miatt. Az öltözőbe vonuló vezetőedzőnket állva tapsolta meg a közönség. A Körmend a végén már nem engedte ki a vezetést a kezéből és végül nagy csatában megszerezte a bronzérmet. 

Fotó: Seres Péter 

2023. május 28. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás