Nem várt vereség Oroszlányban

Az alapszakasz utolsó előtti mérkőzésén az MVM OSE Lions vendége volt csapatunk. Három negyeden keresztül szorosan alakult a találkozó, de a hajrában nem sikerült átlépnünk az árnyékunkon és megújulnunk, így vereség lett a vége. 

MVM OSE Lions- Zalakerámia ZTE KK 88-74 (19-20, 24-17, 21-27, 24-10)
Oroszlány, Jv: Praksch, Söjtöry, Szilágyi

OSE: Dimitrijevic 21/6, Ruják 8/6, Szabadfi 2, Krestinin, Calloway 15/9, csere: Carev 9/3, Henry 18/3, Werner, Mucza 2, Illés 8/6, Dorogi 5/3. Edző: Simon Petrov

Zalakerámia ZTE KK: Trice 4, O’Reilly 25/6, Polster 3/3, Ostojic 10, Smith 14, csere: Németh 9, Keller 7/6, Zsíros, Csuti 2, edző: Sebastjan Krasovec

Petar Rakicevicset nélkülöznie kellett Sebastjan Krasovec mesternek, míg a hazaiaknál Josip Barnjak hagyta ki a mérkőzést. 

Nagy dinamikával kezdtük a találkozót, főleg O’Reilly volt nagyon aktív az első percekben. Próbáltuk nyomás alá helyezni a házigazdát a gyűrű alatt, ami sikerült is, hiszen Calloway és Krestinin is hamar begyűjtött két-két személyit. A negyed felénél egy picivel pontosabban játszottak a hazaiak és ötpontos előnyt szorgoskodtak össze (13-8). A 7. percben Polster hármasával, majd Ostojic büntetőjével zárkóztunk (13-12). Alacsonyabb szerkezetre váltott Krasovec mester a negyed hajrájában és a padról jól beszálló Németh pontjaival fordítottunk (15-18). A negyed végén Csuti is beköszönt egy duplával, amire Carev válaszolt még a dudaszó előtt egy középtávolival (19-20). 

Kicsit lankadt a koncentrációnk a második negyed elején és Illés öt másodpercen belül két triplát is dobott (27-22). Használt az időkérés és O’Reilly és Smith pontjaival kiegyenlítettünk (28-28). A folytatásban nem sikerült állandósítani a jó játékot és az OSE hét ponttal ellépett (38-31). Szorítottunk a védekezésen és kétszer is az utolsó másodpercben kellett eldobnia a hazaiaknak a labdát, hiszen kifutottak a támadóidőből. Smith zsákolásával három pontra visszajöttünk, de az utolsó percen belül Henry duplájával és Calloway hármasával hatpontos előnnyel mehetett nagyszünetre az OSE (43-37). 

A második húsz percet kapkodva kezdték a csapatok. Sikerült gyorsan megnyugodnunk és O’Reilly vezérletével 8-0-át rohanva fordítottunk (43-45). A 23. percben O’Reilly szórt triplát, de védekezésben hibáztunk és Carev egyenlített (48-48). Egy pillanatra sem lankadhatott a figyelem, hiszen minden hibát pontokkal büntetett az OSE. A 26. percben Keller hármasával fordítottunk, de egymás után kétszer is triplát kaptunk, így újra a hazaiak vezettek (58-54). Smith büntetőivel ismét egalizáltunk (58-58). A negyed végén átvettük a vezetést, de az Oroszlány ismét egyenlíteni tudott (64-64). 

Nem kezdtük jól a záró negyedet, hiszen Németh ziccerére három triplával válaszolt az OSE (73-66). Bő öt perc volt hátra a találkozóból, amikor időt kértünk, de nem sikerült feltörnünk a hazaiak védelmét. A 36. perc elején O’Reilly triplájával nyitottuk meg a hajrát, de sajnos rossz váltás után Dimitrijevic szerzett közelit (75-69). A végjátékban az OSE csapata higgadt tudott maradni és fontos pillanatokban szereztek kosarakat, amivel eldöntötték a végig kiélezett, szoros mérkőzést. A végére teljesen összeestünk, az OSE pedig biztossá tette a győzelmét. Vereségünkkel és azzal, hogy az Alba Fehérvár legyőzte a Szolnokot, már nem szerezhetjük meg az alapszakasz harmadik helyét. 

2023. március 25. Zalakerámia ZTE KK  

Megosztás