Németh Ákos azt reméli, hogy végre idehaza is kijön a lépés

A tabella negyedik helyén zárta az óévet  és a negyedik helyről kezdi is meg az új évet csapatunk a férfi kosárlabda Tippmix NB I. A-csoportjában.  Szombati (18.00) ellenfelünk az az Oroszlány lesz, amely az alapszakasz első körében alaposan meglepett bennünket, hiszen Oroszlányban 114-79-re győzött ellenünk. 

Van tehát miért visszavágnunk, de egyébként is: minden egyes siker létfontosságú, hiszen rendkívül szoros a mezőny. Éppen ezért jött jól a múlt szombati győzelem, amit csapatunk Szegeden szerzett meg. Annak a találkozónak a hőse Németh Ákos volt, aki szerényen, de „tiltakozott”, amiért hősnek neveztük… 

- Én nem mondanám, hogy a meccs hőse lettem volna, de tény, hogy jól védekeztem és fontos pillanatokban szereztem kosarakat – mondta Ákos, akivel az újabb fellépés előtt beszélgettünk. - Azt gondolom, hogy a többiek is mind hozzátették a magukét a szegedi győzelemhez, ami egy fontos siker. Méghozzá azért, mert tartani tudtuk a lépés a többiekkel, és az alapszakasz második felében nehéz a sorsolásunk. Olyan ellenfelekhez is utazunk, akik ellen fontos lenne nyerni, hiszen velük szemben hazai pályán kikaptunk.

Az Oroszlány pedig az az ellenfél, amelytől idegenben kaptunk ki. Idehaza, szombaton pedig nyerni kellene, ugyanis azt követően két idegenbeli találkozó (Kecskemét, Szolnok) vár majd csapatunkra. Együttesünktől távozott Tomas Lekunas, a szombati ellenfélnél pedig  csütörtökön jelentették be, hogy elváltak útjaik Simon Petrovval, pénteken délben pedig kiderült, hogy a nemrég Kaposvártól  távozó  Váradi Kornél ül le az oroszlányi kispadra, így szombaton a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban már ő dirigálja az oroszlányi csapatot. 

- Természetesen mi is hallottuk az oroszlányi változásokat, azonban hazai pályán játszunk és nyerni akarunk – szögezte le Németh Ákos. - Az elmúlt két találkozónkon már Lekunas nélkül játszottunk, így feljebb tolódott a rendszer mindenki számára, ez tehát már nem lesz újdonság. Mindannyiunkat fűt a visszavágás reménye és nagyon szeretnénk már hazai pályán is jól játszani és úgy nyerni. Az elmúlt négy-öt hazai meccsünkön nem volt gördülékeny a játék, de bízunk benne, hogy most végre idehaza is kijön a lépés. Amit még szeretnék elmondani, hogy nagy köszönet jár szurkolóinknak, akik ott voltak Szegeden is, és biztattak bennünket, főleg egy olyan hazai vereség után, mint volt a Honvéd elleni. Nagyon remélem, hazai pályán is sokan lesznek, hiszen az év első hazai találkozója lesz, mi pedig mindent megteszünk a győzelemért.  

2024. január 5. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás