Németh Ákos: itthon nem lehet más célunk, mint a győzelem

Nincs megállás, máris itt van a második mérkőzés a bajnoki elődöntőben.  Szombaton csapatunk fáradtan érkezett a Falco Vulcano Energia KC Szombathely  otthonába és 101-63-ra  alulmaradtunk a nyitányon. Kedden 18 órakor a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban következik a második  mérkőzés, és nagyon bízunk abban, hogy szurkolóink segítségével sikerül az egyenlítés a párharcban. 

A DEAC elleni ötmeccses  negyeddöntős sorozat után nagy kérdés volt, hogy két nap pihenőt követően szombaton mennyire lesz friss csapatunk az erre a találkozóra egy hetet készülő Falco KC ellen. Nos, a választ gyorsan megkaptuk,  nem tudtunk úgy felpörögni a mérkőzésre, mint kellett volna és a vasiak  gyorsan nagy előnyre tettek szert, ami döntően meghatározta a későbbieket. 

Németh Ákos lett végül csapatunk legeredményesebb játékosa, aki 18 pontot szerzett a szombati találkozón. Mindez számára szezoncsúcsot is  jelentett, de persze Ákos most nem tudott ennek felhőtlenül örülni. 
- Annak természetesen örülök, hogy eredményes tudtam lenni, de egy ilyen vereség után  azért nem voltam annyira boldog… -  árulta el az újabb találkozó előtt, amikor megkerestük az esélyekkel kapcsolatban. - Sajnos a szombati mérkőzésen az elejétől nem voltunk elég élesek és nem azt játszottuk, amit szerettünk volna. Az történt a pályán, amit a Falco akart.

Ezzel egyet kell érteni Ákossal, aki persze már  arról is  beszélt, hogy miért lesz nagyon fontos a keddi összecsapás. Merthogy,  a győzelemről és az egyenlítésről nem mondtunk le és nem is szabad. 
-Át kell beszélnünk, miként tudunk eredményesebbek lenni, kedden pedig hazai pályán csakis a győzelem a célunk, mert ha nem sikerülne, akkor azzal nagyon megnehezítenénk már a dolgainkat - folytatta evvel Németh Ákos. -  A védekezés lesz a kulcs, hiszen sokkal agresszívabbnak kell lennünk. Amikor márciusban sikerült legyőznünk a szombathelyieket, akkor is ez volt a döntő. Intenzitásban is előre kell lépni és nem lehet elszórni a labdákat. Tizenhét eladott labdánk volt szombaton, azzal meg nem lehet meccset nyerni. Azt gondolom, hogy telt ház lesz idehaza, és  szeretnénk meghálálni közönségünknek a biztatást. Sokat jelentett  Szombathelyen, hogy egy ilyen eredmény után buzdítottak bennünket  drukkereink. Most rajtunk lesz a sor!

A  Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok  kapui kedden 16.45 órakor nyitnak. A pénztár is ekkor nyit, de már csak abban az esetben, ha még lesz  elérhető belépő. Kérjük szurkolóinkat, hogy időben érkezzenek a csarnokba, hiszen várhatóan telt ház lesz. 

Hajrá, Zete!

2024. április 30. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás