Németh Ákos marad, Zsíros Péter Szolnokról érkezik

Keller Iván múlt heti leigazolása után újabb két játékossal egyezett meg csapatunk vezetése: Németh Ákos a következő szezonban is marad együttesünkben, Szolnokról pedig Zsíros Péter érkezik. 

Németh Ákos az elmúlt szezonban is már csapatunkat erősítette, akivel sikerült újabb egyéves megállapodást kötni.

-Szerettem volna maradni a legutóbbi szezon után, ami nem úgy sikerült, ahogy én és a csapat is szerette volna - mondta Németh Ákos. - Mindenképpen motivál, hogy egy jobb szereplés részese legyek Egerszegen, ami egyben kihívás. Nagyon várom a közös munkát Sebastjan Krasoveccel, hiszen tetszett az a koncepció, amit felvázolt és az a munka is, amit Oroszlányban végzett. Azon kívül, hogy a szezon tényleg nem sikerült, én jól éreztem  magam a csapatnál és a városban is. Mindenképpen szeretnénk visszacsalogatni a nézőket, hiszen Egerszegen, a remek közönség előtt mindenki szeret játszani.

Az 1-2-es posztokon bevethető, 24 esztendős, 195 cm magas  Németh Ákos az elmúlt szezonban 24 mérkőzésen  segítette együttesünket, átlagban 17 percet töltött a pályán és 4,5 pontot szerzett. 

A 4-es poszton bevethető Zsíros Péter a Szolnoki Olajbányász csapatától érkezik Zalaegerszegre. A 28 esztendős, 199 cm magas játékos az elmúlt két szezonban erősítette a Tisza-partiakat, előtte négy szezonon át az Oroszlány csapatában játszott. Sebastjan Krasoveccel, a ZTE KK vezetőedzőjével is együtt dolgozott az OSE-nál és Zsíros Péter is részese volt az oroszlányiak élvonalba jutásának. Új játékosunk Szolnokon mutatkozott be az élvonalba, még a 2015-16-os idényben, hiszen szolnoki nevelésről van szó. 

Zsíros Péter  az elmúlt szezonban a Szolnokon 22 mérkőzésen  szerepelt, átlagban 11 percet  játszott, pontátlaga 2,7 volt. 

Vezetőedzőnk, Sebasjan Krasovec véleményére is kíváncsiak voltunk a két játékossal kapcsolatban:  

-Nagyon örülök, hogy Peti csatlakozik hozzánk. Két szezonon keresztül dolgoztam vele Oroszlányban. Nagy munkabírású, jól dobó játékos, aki mindig  százszázalékos teljesítményt akar nyújtani és olyan karakterű kosaras,  akire szükség van a csapatban. Ákosról nagyon sok jó dolgot hallottam, alig várom már a közös munkát vele. Ő is egy olyan játékos, aki edzéseken is mindent belead, emellett pedig nagyon jó védő. Számítok az energiájára és küzdésére a pálya mindkét oldalán, hogy el tudjuk érni a céljainkat.

2022. június 14. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás