Nemzetközi kosárlabdatornán Horvátországban

Az újév első hétvégéjén került megrendezésre Csáktornyán arra a nemzetközi tornára, amire a ZTE KK utánpótlás csapatai rendszeresen meghívást kapnak. Ezúttal két korosztályban zajlottak a küzdelmek.

A 2005-ös születésű játékosok mérkőzései két csoportban zajlottak. Csoportjukban a ZTE KK fiataljai, két győzelem és egy vereség után a második helyet szerezték meg, így a helyosztón a harmadik helyért játszhattak. A "bronzcsatában" azután változatos mérkőzésen maradtak alul a helyi Medimurje csapata ellen. A torna jól szolgálta a felkészülésünket a további hazai küzdelmekre. Minden játékosunk pályára lépett és különböző felállásokban is kipróbálhattuk a csapatot.

Eredmények:
ČAKOVEC (horvát) - ZTE KK 52:40
ZTE KK - SJEVER (horvát) 66:51
UBCS Graz (osztrák) – ZTE KK  30:6
6

A 3. helyért:  Međimurje (horvát) – ZTE KK 70:60

Végeredmény: 1. Čakovec, 2. Dubrava, 3. Međimurje, 4. ZTE KK, 5. UBSC Graz, 6. ABC, 7. Sjever, 8. BLF Budapest

 

A 2007/08-as születésű játékosokból álló csapata 3 győzelemmel és 1 vereséggel a 3. helyet szerezte meg a 8 induló közül. Egyetlen vereségünket az első csoport-mérkőzésén épp a későbbi győztes Graficar Ludbreg csapatától szenvedtük el,  majd folyamatosan javuló csapatjátékkal legyőztük két másik horvát ellenfelünket. Csoportunkban másodikként végezve a másik csoport másodikjával (UBSC Graz) játszhattunk a bronzéremért, ahol tudatosan játszva - némi meglepetésre, de teljesen megérdemelten - vertük meg a fizikailag jóval erősebb és magasabb osztrák csapatot.
 
Eredményeink:
 Graficar- ZTE 36-29
ZTE – Dubrava Zagreb 60-41
ZTE – ABC Zadar 45-22

A bronzmeccsen : ZTE –UBSC Graz 40-26
 
A tornát a Graficar Ludberg csapata nyerte, a döntőben 53-52-re verte a házigazda Medimurje Cakovec csapatát.
 
Végeredmény: 1. Graficar, 2. Medimurje, 3. Zalakerámia - ZTE KK, 4. UBSC Graz, 5. Drazen Petrovic Sibenik, 6. Dubrava Zagreb, 7. ABC Zadar, 8. Varazdin.

A külföldi ellenfelek elleni mérkőzések remekül szolgálták felkészülésünket, szakmailag és sportélmény szempontjából is megérte részt vennünk a tornán.

2020. január 16. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás