New Era Basketball: új távlatok az egyéni képzésben

Klub

Szombaton Uroš Ninić, Master PRO Trainer, a ljubljanai székhelyű New Era Basketball vezetője tartott 14-18 éves fiataljainknak bemutató edzést az Ostoros Károly Csarnokban. A fiatalok munkáját korosztályos edzőink is megtekintették. 

A szlovén egyéni képzéssel foglalkozó edző Euroligában és az NBA-ben szereplő, ismert európai játékosokkal is dolgozik, valamint 7 éves kortól foglalkozik fiatalok képzésével is. 

A mostani edzésnek az egyik célja az volt, hogy a játékosok kapjanak egy képzést, illetve egy impulzust, hogy még többet dolgozzanak. Az edzők megtekinthettek olyan technikákat, amiket hasznosíthatnak az egyéni képzések során. 

Nyilván másfél órában nem lehet bemutatni mindent, de Uroš Ninić az alapoktól kezdve mindenből egy kicsit megmutatott. Az edző különlegessége, hogy minden játékosra egyéni figyelmet fordított, segített, dicsért. Amit tőle láthattunk az valami teljesen új szemlélet és hozzáállás, illetve új technikák. Volt az edzésben labdavezetés, labdakezelés, teniszlabdás gyakorlatok, ezek mind ügyességi és szem-kéz koordinációs gyakorlatok, valamint zárásként ziccerdobások nehezített körülmények között.

A több mint egy órás edzés végén a tapasztalatairól kérdeztük Uros-t:

Mindig nagyon jó érzés, amikor fiatalokkal dolgozhatok, pláne, amikor ilyen technikai dolgokban tudom átadni a tudásomat és ezt csak emeli vagy fokozza, amikor látom, hogy élvezik a gyerekek ezeket a foglalkozásokat.

Mi a cél, amit megfogalmazol ezekkel az edzésekkel, képzéssel?

Igazából egy másfajta megközelítésmódot, látásmódot szeretnének megmutatni a srácoknak, illetve bebizonyítani nekik, hogy ha úgy koncentrálnak és úgy állnak hozzá, akkor mennyit tudnak emelni a játékuk színvonalán.

Mi a tapasztalatod, mire van szüksége a magyar játékosoknak ahhoz, hogy fejlődjenek és előre léphessenek?

Nyilván pár nap alatt nehéz véleményt alkotni itt a magyar kosárlabdánkról. Ami szembetűnő volt és kiütközött itt is, az hozzáállás és energia hiánya, amit ezen a délutánok nem kapott meg a gyerekektől. Nyilvánvaló, hogy mindannyian imádják a kosárlabdát, látszik, hogy tehetségesek, csak az a fajta tűzzel, belső hajtóerővel, ami ehhez a sporthoz kell egyelőre nem annyira találkozott Magyarországon.

A jelenlévő edzők sok új impulzussal, technikával gazdagodhattak és reményeink szerint ezeket az új dolgokat alkalmazni is fogják majd az edzéseken. 

A mai egyéni képzésről videót is készítettünk:


Köszönjük a New Era Basketball csapatának a mai lehetőséget!
 
2021. június 5. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás