Nincs megállás, Kecskemét az újabb állomás

Az alapszakasz első körének utolsó mérkőzése vár csapatunkra szerdán 18 órától Kecskeméten, hiszen a 13. forduló vár a mezőnyre a karácsony előtti játéknapon. 

Együttesünk helye már biztosított a Magyar Kupa negyeddöntőjében, erről a fiúk szombaton döntöttek, amikor hazai pályán az MVM-OSE Lions együttesét győztük le. Ugyanilyen fontos mérkőzés lesz a Kecskemét elleni is, hiszen az sem mindegy, hogy hányadik helyen zárjuk a 13. fordulót. A kupa negyeddöntőjében ugyanis jó eséllyel az a csapat lesz a pályaválasztó, amely jobb helyen végzett az alapszakasz első körében. 

Vezetőedzőnk, Sebastjan Krasovec viszont biztosan nem számíthat csapatunk egyik fontos játékosára, Németh Ákosra, akinek a szombati mérkőzésen fordult alá a bokája. Ákos már megkezdte a rehabilitációt, szerencsére nincs törés, de jelen állás szerint három-négy hét biztosan kell ahhoz, hogy a visszatérése szóba jöhessen.

A szerdai házigazda, a Kecskemét legutóbb kikapott Sopronban, azonban azonos mutatóval rendelkezik (7 győzelem/5 vereség), mint csapatunk. A Forray Gábor vezette Kecskemét szintén ott lesz a Magyar Kupában, de hazai pályán győzni akar. A Kemal Karahodzsics-Wittmann Krisztián-Rasztko Dramicsanin rendkívül rutinos tengelyre épülő KTE jelenleg is meghatározó csapata a hazai élvonalnak, kiegészülve fiatalokkal és olyan tapasztalt játékosokkal mint Milos Borisov, vagy éppen Marques Townes és Jaka Klobucar.  

Csapatunk viszont - mint mindig - most is a győzelem reményében utazik és Kecskeméten egy idegenbeli bravúr lehetne az igazi karácsonyi ajándék szurkolóinknak.  

2022. december 20. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás