Nulladik hét: Elkezdődött a közös munka

Hétfőn délután tartotta a koronavírus- járvány utáni első edzését felnőtt együttesünk. A közel öt hónapos kényszerszünetet követően Heinrich Róbert másodedző vezényelte az első foglalkozást, melyen az új magyar igazolások mellett az utánpótlásból kiválasztott tehetséges fiatalok vettek részt. 

-Ez egy rávezető hét, mondhatjuk a nulladik hetünk. Az előző évhez hasonlóan a fiatalokkal korábban kezdünk. Célunk, hogy készen legyenek fizikálisan és mentálisan a következő héten induló felnőtt alapozásra- tájékoztatott Heinrich Róbert. 

Tizenkettő magyar játékos dolgozik a héten, természetesen Ante Nazor vezetőedzővel előzetesen egyeztetett edzésterv alapján. Napi két edzés szerepel a programban, a délelőtt erőnléti edzéseket délután labdás foglalkozások váltják. 

 A fiúk erőnlétéért idén Adrovicz Béla erőnléti edző felel, aki Gáspár Lászlót váltotta ezen a poszton. Gáspár László hosszú éveken keresztül dolgozott klubunk kötelékében és sokat tett a játékosok megfelelő erőállapotáért. Stárics Kornél ügyvezető elmondta, hogy az erőnléti edzőnek megsokasodtak a munkái, így közösen döntöttek a váltásról. Gáspár Lászlónak köszönjük a munkáját és sok sikert kívánunk neki a továbbiakban. 

Adrovicz Béla a ZTE NKK csapatánál dolgozott eddig és elmondása szerint megtisztelőnek érzi, hogy a vezetőség megbízta ezzel a feladattal. 

-A felvezető héten egy felmérés fog zajlani, amiben felmérem a játékosok állapotát. Egy hosszabb kihagyás után vagyunk, nem edzettek a fiúk együtt március közepe óta. Ebből kell egy olyan szintre felépíteni a csapatot, a tervezett októberi kezdésre. A következő 7 hétben pedig egy kemény, fizikális felkészülés erő - és állóképesség, illetve robbanékonyság fejlesztés következik.

A felnőtt keretéből, a légiósokon kívül még a csapatkapitányunk Szabó Zsolt van igazoltan távol, mivel augusztus 8-ig a felnőtt válogatott edzéstáborában készül. 

Fotó: Bálizs Zsuzsa

2020. augusztus 4. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás