Nyíregyházán egy nagyon motivált csapat vár ránk

Háromhetes szünetet követően folytatódik a bajnokság az NB I A-csoportban, csapatunk pedig hosszú útra indult a hét végén. Következő ellenfelünk ugyanis a Nyíregyháza együttese lesz, az a csapat, amely az élvonalbeli mezőnyben eddig egyedüliként még nem nyert mérkőzést. 

A szombaton, 16.30 órakor kezdődő találkozóra együttesünk – tekintettel a földrajzi távolságra - már pénteken útra kel. Ami indokolt is, hiszen a viszonylag korai kezdés miatt szeretnénk, ha kipihenten lépnének pályára Németh Ákosék. Négy győzelem és két vereség áll eddig a Sebastjan Krasovec vezette együttesünk háta  mögött, amivel a tabella negyedik helyén állunk. 

Innen folytatjuk, szombati ellenfelünk pedig a sereghajtó pozícióból. Már korábban is szó volt róla, hogy légióst cserél a Nyíregyháza, ami információink szerint megtörtént, hiszen Jaycee Hillsmantől elköszöntek, az új kosaras, DeMarco Dickerson játékengedélyét pedig csütörtökön már kikérték a  nyíregyháziak. A háromhetes szünetben csapatunk egy edzőmérkőzést játszott. Sopronban – ahogy a hazai bajnokin is –, győztünk, közben Csuti Kornél és Szalay Domonkos az utánpótlás-válogatottakkal is készült.  

 A folytatás előtt Sebastjan Krasovec vezetőedzőnket kérdeztük arról, miként használtuk ki a háromhetes szünetet és milyen tervekkel várjuk a folytatást. 
- Azt terveztük, hogy ezt az időszakot még több gyakorlásra használjuk fel és igyekeztünk még magasabb szintre felhozni a csapatot - mondta el kérdésünkre a vezetőedző. - Közben két fiatal játékosunk a korosztályos válogatottal is készült, aminek természetesen örülünk, de így kihagytak néhány edzést. Voltak kisebb problémáink, elsősorban sérülésekre gondolok, de összességében ezt az időszakot jórészt hasznosan tudtuk kihasználni. Nehéz menetrend vár ránk, de mint mindig, elsődlegesen most is az előttünk álló mérkőzésre koncentrálunk. Az biztos, hogy nem lesz könnyű találkozó. Ebben a sorozatban a Nyíregyháza lesz az első ellenfelünk, amelyről tudjuk, hogy játékost cserélt, és minden bizonnyal nagyon motivált lesz, hogy megszerezze a szezon első győzelmét. Újabb kemény meccsre számítok. Sok jó, minőségi játékosa van a Nyíregyházának, de úgy gondolom, hogy mi jobb csapat vagyunk, és ezt a pályán is bizonyítanunk kell. Fontos, hogy csapatként legyen tartásunk, és megpróbáljunk minél több meccset megnyerni az előttünk álló időszakban.

A Nyíregyháza – Zalakerámia ZTE KK találkozót az M4 Sport+ élőben közvetíti szombaton 16.30 órától.  

2022. november 18. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás