Örömünnep Zalaegerszegen – 2010. április 17., szombat este

"Mindenki a Dísz térre!" - hangzott az utasítás a székesfehérvári sportcsarnokban 6 óra körül a zalai vezetők részéről arra a kérdésre, hol ünnepelhet a szurkolók apraja-nagyja a kupagyőztes ZTE csapatával. 

 

Trepit is imádták a szurkolók

Utasítani persze senkit nem kellett arra, hogy a főutcán találkozzon a nem is oly rég látott ismerősökkel a hazaérkezés után - a teret szép számmal töltötték be a kék-fehér szimpatizánsok. Az örömünnepre nem keveset kellett várni: 14 év után ünnepelhetett ismét Magyar Kupa győzelmet a ’90-es években a Nemzet Sportvárosának választott Zalaegerszeg. Amikor 10 óra előtt pár perccel befutott a ZTE autóbusza, már az utcán várt a tömeg. Pezsgőfürdő fogadta a buszról leszálló hősöket, akiket mindenki meg szeretett volna ölelni, egy fotó erejéig elkapni és persze gratulálni a rég várt sikerhez.

A busz mögött érkezett Calvin Watson is fekete Suzukijával, aki pár perccel később már az autó tetején ugrálva ünnepelt a szurkolókkal. 

 


Röviddel ezután megérkeztek a rend szigorú őrei is, akik arra hivatkozva, hogy az amerikai hátvéd – és a több száz fős szurkolósereg - forgalmi akadályt képez, némi huzavona után beterelték az ünneplőket a térre. 

 

A Suzukis kaland...

Az egyenruhások nem voltak túl népszerűek, de pár perc múlva már mindenki azzal volt elfoglalva, hogy a csapat tagjait egyenként köszöntő dr. Gyimesi Endre polgármester és újra mandátumot szerző országgyűlési képviselő szavait hallgassa. 

 

Dr. Gyimesi Endre köszöntője

A város első embere minden játékost és a csapat valamennyi edzőjét és vezetőjét külön kiemelve, egyesével szólította ki a nap hőseit a szökőkút peremére, ahol valamennyien rögtönzött beszédet tartottak. Nagy tetszést aratott Calvin Watson, aki több alkalommal is szerepelt, egyszer egyik kedvenc magyar ételének nevét kiáltotta a megafonba: „Kóbász”; Chad Timberlake pedig a „Szeretlek Titeket” mondatot sajátította el gyorstalpaló magyar tanfolyamon. 


 
„Kóbász!” - Calvin Watson mosolyra derítette a Dísz tér közönségét

A csapatkapitány, Kámán Tamás megköszönte valamennyi, a csapatot Fehérvárra is elkísérő szurkolónak a segítséget és kiemelte, hogy milyen sokat jelent nekik az a szeretet, amit szurkolóiktól kapnak. 

 

Kámán Tamás és Völgyi Péter is megköszönte a szurkolók támogatását

Énekelt kicsi és nagy, elhangozottak az elmúlt 20 év zalai „kosárslágerei”: „Kék az Isten!”, „Csak a Z(E)TE!”, „Ha felveszed…” és a Vas megyei ellenfélre való tekintettel néhány egyéb nóta is. Völgyi Péter megköszönte csapatának a kiváló teljesítményt és a csapat többi vezetőjével együtt megígérte, hogy ha újabb ünneplésre kerül sor másfél hónap múlva ugyanezen helyszínen, a szökőkút vizében is megmártóznak majd. Bodrogi Csaba, akinek már volt alkalma ezt megtenni, szintén ígéretet tett arra, hogy akárkin is vezessen az út a döntőig, siker esetén fürdőnadrággal fog készülni. 

 

Bodrogi Csaba is ígéretet tett májusra

Az ünneplés a Himnusz eléneklésével zárult, majd a csapat még közös vacsorán vett részt egy közeli étteremben. További bulizásra azonban nem kaptak engedélyt Völgyi Pétertől, hiszen a következő szerdán elkezdődött az a sorozat, amitől a térre kilátogató valamennyi ember azt várta: legyen mit ünnepelni május végén is a Dísz téren. 

Fotó: Trepi és a szurkolók: Katona Tibor (Zalai Hírlap), 
Dísz téri ünneplés, fotók és videó: Bálizs Zsuzsa
Szöveg: Bálizs Zsuzsa. 

2020. április 18. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás