Országos döntőben a kadett csapatunk

Csütörtöktől vasárnapig Pécsett rendezik az U16-os kadett korosztály legjobb nyolc csapatának a döntőjét. Nagy örömünkre a Bodrogi Csaba és Halász Gergely vezette együttesünk ott van az „A” döntőben. Hosszú volt és rögös a fiatalok útja, de végül sikerült elérni a célt. Bodrogi Csaba edzővel értékeltük az elmúlt időszakot. 

–A sikerrel megvívott selejtezőt követően a kiemelt csapatok között kezdhettük meg az alapszakasz küzdelmeit. Két nyolcas csoportot alakítottak ki, mely összecsapásoknak a tétje az volt, hogy az első négy közé verekedjük magunkat. Az alapszakaszban végül harmadikak lettünk, és a többi továbbjutó ellen elért eredményeinket vittük tovább. A rájátszásban a másik csoport első négy együttesével találkoztunk. Sajnos ebben a körben már nem sikerült mérkőzést nyernünk- mondta Bodrogi Csaba. 

A rájátszás már nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, hiszen az alapszakasz végét követő két hónapban nem tudtak a fiatalok megfelelő létszámban gyakorolni.  

–Rendszeresen öt-hatan voltunk edzésen, mert sérülések, betegségek, és a Covid is közbeszólt. Nem tudtunk megfelelő ritmusban, sebességgel és agresszivitással dolgozni , ami a mérkőzéseken is nagyon látszott. Emellett az erősebb csapatok ellenére teljesen kiütközött, hogy mik a gyengéink, a hibáink, és még ezt tetézte az edzéshiány. Végül hetediket lettünk a nyolc csapat közül- folytatta.

A versenykiírás szerint az első hat csapat automatikusan bejutott az „A” döntőbe. A hetedik, illetve a nyolcadik csapatnak pedig az alulról érkező egy-egy alakulattal kellett egy keresztjátékot játszani, hogy bent maradjanak az 1-8-ban Fiataljaink a Vasas Akadémia B csapatát kapták, akik ellen kellett kiharcolniuk a legjobbak közé jutást. 

Vasas Akadémia/B-Zalakerámia ZTE KK/A 64-111 (10-33, 23-27, 16-27, 15-24)
ZTE KK: Török-Papp 18/3, Garai 5, Gerencsér 16, Tóth B. 9/3, Horváth B. 19/3, csere: Horváth B. 4, Kustán 6, Tóth L. 7, Horváth M. 11/3, Jordán 10, Tóth M. 3. edzők: Bodrogi Csaba és Halász Gergely

Zalakerámia ZTE KK/A – Vasas Akadémia/B 93 -48 (21-4, 25-14, 18-14, 29-16)
ZTE KK: Török-Papp 10, Garai 4, Gerencsér 19, Tóth B. 12/6, Horváth B. 8, csere: Horváth B. 2, Kustán 6, Tóth L. 9, Horváth M. 7/3, Jordán 6, Tóth M. 10. edzők: Bodrogi Csaba és Halász Gergely

–A Vasas csapata nem a legerősebb kerettel állt ki ellenünk, így viszonylag könnyebben sikerült bejutnunk az „A” döntőbe. Ettől függetlenül ez egy nagyon szép eredmény és úgy gondolom nekünk a legjobbak között a helyünk.  A döntőbe jutott nyolc csapatból hat akadémia, míg a Paks és mi nem akadémiai körülmények között dolgozunk. 

A döntő 2022. május 12-15 között rendezik Pécsett. 

-Négy napos torna, öt mérkőzés. Röviden ennyi a döntő. Természetesen komoly terhelés vár a fiúkra, nagyon nehéz lesz végig játszani úgy, hogy végig bírjuk erővel. Az elmúlt két hétben, a junior csapatunkkal tartottunk közös edzéseket, annak érdekében, hogy játékban legyünk másrészt, hogy olyan jellegű mozgásokat tudjunk végezni, ami gyorsabban, dinamikusabb. Megpróbáltunk visszalépni oda, ahol korábban tartottunk, mert nekünk jelen pillanatban ezekhez az akadémiákhoz képest az a lemaradásunk, hogy gyorsabban és agresszívebben játszanak nálunk és gyorsabban gondolkodnak, döntenek a pályán. 

Bodrogi Csaba zárásként elmondta, Halász Gergellyel együtt nagyon büszkék a gyerekekre. Megérdemelték, hogy a legjobbak között szerepeljenek és remélik, hogy a nyolcas döntő mindenki számára nagy élményt jelent majd. A találkozókon megpróbálnak a legjobb tudásuk szerint játszani és lehető legtöbbet kihozni a tornából. 

Hajrá ZTE!

Megosztás