Országos döntőben a serdülő A csapatunk

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság Főtáblájának VI. fordulóját ( „S” csoport) május 5-6-án Sopronban rendezték. A Krasznai Ferenc Csarnokban a Vásárhelyi kobrák, a Kecskemét és a házigazda Sopron volt az ellenfelünk. 

Zalakerámia ZTE KK/A - Vásárhelyi Kobrák 78 : 50 (17:14, 20:9, 19:10, 22:17)

Zalakerámia ZTE KK/A: Tóth Benedek -, Némethy Barna 2, Tóth Gergye Ádám 2, Salamon Bálint -, Pajor Máté 4, Makkos Dávid 6, Vass Csongor 7/3, Laki Patrik 13, Szűcs Valter 11, Szalay Domonkos 17/3, Csuti Kornél 14, Hegedüs Brúnó 2.

Hanzséros Alajos:- Álmos kezdés után a második negyedtől játszott megfelelő ritmusban a csapat. Mindenki lehetőséget kapott, s tízen pontokat is szereztek a szimpatikus vásárhelyeik ellen.

Zalakerámia ZTE KK/A - Kecskeméti Mercedes KA 65 : 62 (14:10, 22:14, 13:24, 16:14)

Zalakerámia ZTE KK/A: Tóth Benedek -, Némethy Barna -, Pajor Máté -, Molnár Mátyás -, Makkos Dávid 12, Fügemann Dániel -, Vass Csongor 2, Laki Patrik 3, Szűcs Valter 10, Szalay Domonkos 24, Csuti Kornél 8, Hegedüs Brúnó 6.

Hanzséros Alajos: - Mindkét gárda tudta, a találkozó győztese a döntőbe jut. Jól kezdtünk, az első félidőt 12 ponttal nyertük, majd jött a kecskeméti hajrá. A kiválóan küzdő ellenfél a negyedik játékrész elején átvette a vezetést is (49:53)! Szerencsére volt még tartalék a fiúkban, s az utolsó percek feszültségét kezelve, a büntetők többségét értékesítve győztünk. Az ország nyolc legjobbja közé jutottunk!!!  

Zalakerámia ZTE KK/A - Soproni SI KA/A 57: 70 (10:21, 18:15, 15:13, 14:15)

Zalakerámia ZTE KK/A: Tóth Benedek -, Némethy Barna -, Tóth Gergye Ádám 2, Salamon Bálint -, Molnár Mátyás 2, Makkos Dávid 18, Fügemann Dániel -, Vass Csongor -, Laki Patrik 6, Szalay Domonkos 23, Csuti Kornél 6, Hegedüs Brúnó -.

Hanzséros Alajos: - A továbbjutott csapatok mérkőzésén a Sopron az első negyedben olyan előnyre tett szert, amit nem tudtunk ledolgozni. A harmadik játékrész felénél felcsillant a remény (43:48), de a házigazdáknak volt még egy fokozata, s megérdemelten győztek.


 

Összesítés
A fiúk felkészítése, felkészülése az utóbbi egy hónapban sokat változott, a betegségek, sérülések kevésbé érintették a gárdát. Az egyik legjobb adottságú csapat a ZTE KK, s a 6. főtábla fordulóban az akarat sem hiányzott. A legjobb teljesítményt Szalay Domonkos nyújtotta 20 pont feletti dobott ponttal. Kiváló védekezésével, személyiségével magával ragadta a többieket. A másik vezér Makkos Dávid nagyon jól játszott, de nem mindig voltak társai, követői.  A két mérkőzést vállaló Szűcs Valter fizikai állapota egyre jobb, s ez pontokban is megmutatkozott. Voltak jó periódusai Csuti Kornélnak (főleg támadásban), Laki Patriknak, Vass Csongornak, Hegedüs Brúnónak, Pajor Máténak.  A többi játékos sajnos most is csak kiegészítő szerepet töltött be a védekezésben, támadásban. Vannak, akik sokkal többre is képesek lennének! 

Előzetes a döntőről
Időpontja: 2018. május 24-27.

Résztvevő csapatok:
    „Piros” csoport                         „Fehér” csoport
Q1 Szombathelyi SI KA/A       Q2 Vasas Akadémia/A
Q4 Debreceni KA                    Q3 MAFC/A
R1 Dombóvári Kosársuli KE   S1 Soproni SI KA/A
S2 Zalakerámia ZTE KK         R2 Zsíros Akadémia Kőbánya/A

Rövid elemzés:
- 4 dunántúli, 3 budapesti, s csak 1 keleti van a 8 között,
- a csoportunkban lévőkkel egyszer (Debrecen), kétszer (Dombóvár), sokszor (Szombathely) játszottunk már,
- a „Fehér” csoport ismétli a főtábla 5. fordulóját,
- az utóbbi időben a Szombathely tűnik a legerősebbnek, a többiek közel egyforma játékerőt képviselnek.

2018. május 8. Zalakerámia ZTE KK /Hanzséros Alajos

Megosztás