Országos döntőben a serdülőink - irány a legjobb 8!

U14/A

Hosszú viszontagságos szezonon van túl a Németh Csaba - Halász Gergely páros által vezetett serdülő csapatunk! Folyamatosan  betegségek, sérülések hátráltatták őket az egész szezon során! Soha nem adták fel és néha erőn felül küzdve nyerték mérkőzéseiket.

Serdülő (U14/A) csapatunk az elmúlt hétvégén a bajnokság országos főtáblájának 6. fordulójában Kecskeméten szerepelt, ahova azzal a nem titkolt céllal utaztunk, hogy bebiztosítsuk helyünket a májusi 8 csapatos országos döntőben. Ehhez mindössze a csoport 1. vagy 2. helyét kellett megszereznünk, amihez itt legalább két győzelem kellett. Ellenfeleink ezúttal a rendező Kecskeméti Kosárlabda Akadémia, a Bajai FKE és a MAFC Akadémia csapatai voltak. 

Sérülések miatt ezúttal sem teljes kerettel utaztunk el, de legalább az önbizalmunk egészséges volt, és úgy érteztük, hogy sikerült tisztességgel felkészülnünk a tornára.
Első mérkőzésünkön a Kecskeméti Akadémia ellen léptünk pályára.

Zalakerámia-ZTE KK - Kecskeméti Kosárlabda Akadémia 101-62 (20-17, 26-17, 22-12, 33-16)
ZTE KK: Török-Papp B. 33/6, Tóth L. 19, Gérczei B. 14, Jordán B. 12/3, Molnár B. 9/3, Ruzsics B. 4, Csaplár-Nagy M. 4, Boros M. 4, Fügemann D. 2, Rékli H. -, Boncz B. -, Cseszkó M. -. Edző: Németh Csaba és Halász Gergely 

Kellemetlen meglepetésünkre a mérkőzés első félideje nem úgy alakult, ahogy vártuk, tompán, lassan játszottunk, s bár a negyedeket megnyertük (20-17, 26-17) játékunk nem volt meggyőző. A második félidőre összekapták magukat a játékosok és sok cserével is biztosan hoztuk le a meccset (101-62).

Második mérkőzésünkön a Baja csapata ellen kellett begyűjtenünk a győzelmet.

Zalakerámia-ZTE KK - Bajai FKE 70-38 (22-14, 17-9, 14-4, 17-11)
ZTE KK: Török-Papp B. 14/6, Tóth L. 11, Gérczei B. 10/3, Jordán B. 12, Molnár B. 4, Ruzsics B. 10, Csaplár-Nagy M. -, Boros M. 2, Fügemann D. 1, Rékli H. -, Boncz B. -, Cseszkó M. 2. Edző: Németh Csaba és Halász Gergely

Sajnos a játék képe megegyezett a korábbival, érthetetlen módon megint álmos, lassú játékot mutattunk az első félidőben (39-23) és egy pontszegény meccsen nyertünk, de legalább mindenki pályára lépett.  A döntőbe jutást ezzel elértük, mivel az utolsó ellenfél, a MAFC csapata is biztosan nyert ezek ellen a csapatok ellen, így köztünk dőlhetett el az 1-2. helyek sorsa.

Mivel a MAFC csapatával még nem játszottunk ebben a szezonban, csak az eredményeiket ismertük, ki-ki meccsre készültünk, amolyan teszt jellegű találkozóra, ami mindkettőnk számára érdekes lehetett az országos döntő előtt - és ebben nem is csalódtunk.

Zalakerámia-ZTE KK -MAFC Akadémia 77-73 (24-18, 12-18, 17-21, 24-16)
ZTE KK: Török-Papp B. 19/3, Tóth L. 5, Gérczei B. 12/6, Jordán B. 19/3, Molnár B. 1, Ruzsics B. 13, Csaplár-Nagy M. -, Boros M.2, Fügemann D. 6, Rékli H. -, Boncz B. -, Cseszkó M. -. Edző: Németh Csaba és Halász Gergely

Az erősebb ellenfél, a komolyabb kihívás végre felébresztette a csapatot, kellő elszántsággal kezdtük a meccset, ahol a MAFC (egész meccsen át tartó) egészpályás letámadása mellett minden pontért meg kellett küzdeni. Az első negyedet megnyertük (24-18), majd a másodikban is tartottuk előnyünket (36-27), azonban Tóth Levente sérülése (és kiválása) miatt felborult a játékunk, a MAFC kiegyenlített a félidőre (36-36). A második félidőben az ellenfél kezdett jobban, átvették a vezetést (44-48), majd hibáinkat kihasználva lassan elléptek tőlünk (49-54). Az utolsó negyed számunkra - szellős védekezésünk, és felesleges rohanásunk okozta hibáink miatt - eleinte egy lassú leolvadást hozott (57-64, 63-70). A fordulat aztán 3 perccel a meccs vége előtt (65-73), egy nyugtató jellegű időkérés után kezdődött, végre lehiggadtunk, védekezésünket rendeztük, okos támadásaink pontokkal (közte 2 triplával) zárultak, így egy 12-0-ás rohanással megszereztük a győzelmet. A fordulatos mérkőzésen Török Papp Benedek és Jordán Bendegúz ponterőssége is kellett, hogy legyőzzük ellenfelünket.

Edzői értékelés - Németh Csaba, vezetőedző: 
A torna megmutatta, hogy a „kötelező győzelmeket” sajnos előre elhittük, nem tettünk meg mindent, hogy saját sebességünkön, tudásunk szerint tudjunk játszani. A motiváció, a kihívás aztán a komolyabb ellenfél elleni, már igazi tét nélküli, de presztízst jelentő mérkőzésen mutatkozott meg, ahol hátrányból fordítva tudtunk nyerni - ez remélhetőleg tartásunkat, tartalékainkat mutatja. Az országos döntőben azonban ez is kevés lesz, addig leginkább a fejekben kell kissé rendet tenni. Roppant fontos lesz sérültjeink addigi felépülése és játéka - itt kiemelten a válogatott kerettag Mezőfi Márkra gondolok.

A serdülő bajnokság májusi országos döntőjének résztvevői: Vasas Akadémia, MAFC Akadémia, Debreceni Kosárlabda Akadémia, Rátgéber Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs, Budapesti Honvéd Akadémia, Soproni Sportiskola Akadémia, Pityke KSE Nagykőrös, Zalakerámia-ZTE KK.

2021. április 25. Zalakerámia ZTE KK
 

Megosztás