Pályán utánpótlás csapataink

U18, junior bajnokság, főtábla, alapszakasz, 1. forduló: 

Zalakerámia ZTE KK – MEAFC/A 97-82 (26-19, 22-22, 32-18, 17-18)
Zalaegerszeg, Ostoros-csarnok. 

Zalakerámia ZTE KK: Gerencsér 15/3, Ruzsics 10, Tóth B. 19, Kovács Á. 14/6, Garai 15/3. Csere: Tóth L. 3, Szalai 3, Tóth Á. 8, Tóth M., Jordán 10/3, Völgyi, Szalai Zs. Vezetőedző: Bodrogi Csaba. 

Bodrogi Csaba értékelése: - A két héttel korábbi selejtezőben már találkoztunk ellenfelünkkel, akkor kétszeri hosszabbítás után sikerült nyernünk. Ezúttal felkészültebben tudtunk ellenük pályára lépni, de eleinte kevésbé valósítottuk meg a megbeszélteket, elsősorban a védekezésünkben. A támadásaink jól működtek, még akkor is, hogy a távoli dobásaink és kevés számú büntetőink ezúttal is gyengébb százalékban sikerültek. Azonban az egész mérkőzés során a szerzett labdákból nagyon jól indítottunk, kevés eladott labda mellett sok gólpasszal tudtunk játszani. A kiélezett első félidő után remek harmadik negyedet produkáltunk és tulajdonképpen eldöntöttük a mérkőzést.

Galéria a képre kattintva

U16, kadett bajnokság, főtábla, alapszakasz, 1. forduló: 

Vasas Akadémia/B-Zalakerámia ZTE KK 53-52 (17-11, 19-10, 7-20, 10-11)
Budapest, Pasaréti Sportcentrum. 

Zalakerámia ZTE KK: Kámán 10, Károlyi 10, Gérczei 11/3, Röszler 16, Rékli 1. Csere: Aranyosi 2, Rinkó 2, Bánfi, Babos. Vezetőedző: Bödör Ferenc. 

Bödör Ferenc értékelése: - Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy nem lett volna szabad.  Dekoncentráltak voltunk mind védekezésben, mind pedig támadásban. Szerencsére az ellenfelünk is sokat hibázott támadásban, pedig akár – a mutatott játékunk alapján - az első félidőben eldőlhetett volna a mérkőzés. A második félidőben védekezést váltottunk, sikerült ezzel meglepni a Vasast, azonban a helyzetkihasználásunk továbbra is pocsék volt. Csak arra volt elég a lendület, hogy kiegyenlítsük az eredményt. Körülbelül huszonöt ziccert hibáztunk a játék során, ami ezen a szinten rengeteg. Csak magunkat okolhatjuk a vereség miatt.

U14, serdülő bajnokság, alsóház, alapszakasz: 

Zalakerámia ZTE KK/A - Atomerőmű GYKSE/A 99-44 (22-16, 41-5, 24-10, 12-13)
Dombóvár. 

Zalakerámia ZTE KK/A: Márton B. 7, Péter L. 9, Horváth L. 4, Németh G. 17, Szabó A. 2. Csere: Szabó Zs. 24, Horváth B., Csonka 19, Horváth P. 8, Török 9, Szőllős, Boda. Vezetőedző: Kovács László. 

Zalakerámia ZTE KK/A – Dombóvári Kosársuli KE/A 96-43 (27-12, 27-6, 19-12, 23-13)
Dombóvár.
Zalakerámia ZTE KK/A: Márton B. 9, Péter L. 9, Horváth L. 8, Németh 15, Szabó A. 2. Csere: Szabó Zs. 14, Horváth B., Csonka 13, Horváth P. 6, Török 18, Szőllős 2, Boda. Vezetőedző: Kovács László.

Kovács László értékelése: - Az előző forduló óta két hetünk volt arra, hogy dolgozzunk azokon a játékelemeken, amelyek akkor kevésbé mentek. Ezúttal két olyan csapattal játszottunk, amelyek nem voltak képzetlenek, de testméretben elmaradtak tőlünk. Ennek megfelelően a palánk alatti területet uraltuk, lepattanók és közeli dobások terén is. Ennél fontosabb volt az, hogy a felállt védekezésünk sokszor működött agresszíven és jól, különösen az átadások akadályozására volt kiélezett a védekezésünk. A közel száz pontot mindkét meccsen letámadás nélkül értük el, a szerzett labdáknak és lerohanásoknak köszönhetően. Javítanivaló is bőven akad. Gyakran túlvédekezünk, a segítő védőnk pedig elkésik. Az elzárásokat passzívan védjük: gyakran kivonja magát a játékból a helyzet kulcsa, az elzárást adó játékos védője. Egy-egy elleni védekezésben még mindig nem elég gyors és térnyerő a lábmunka, pedig edzésen már többen nagyon szépen csinálják. A megszerzett lepattanókkal volt törekvés a kiszabadításra, sokszor volt átvevő is, és ebből vezettünk gyors indításokat. Sajnos, sokszor pontatlan, vagy rossz ütemű passzokkal rontjuk el a helyzetet. Felállt védelem ellen megjelentek a játékunkban a labda nélküli és labdás elzárások. Dobáspontosságunk mezőnyből a korosztályhoz képest jó volt, a büntetődobásunk viszont, főleg az első meccsen, a szokásosnál gyengébb. A nagy pontkülönbség ellenére két hasznos mérkőzést játszottunk, amelyek irányt és feladatokat adnak a következő hetek edzéseire.

U14, regionális serdülő bajnokság: 

Zalakerámia ZTE KK/B – Kanizsai Kosárlabda Klub 103 – 37 (23-12, 22-9, 28-5, 30-11)
Zalaegerszeg, Ostoros-csarnok. 

Zalakerámia ZTE KK/B: Hunyadi 8, Szalai 4, Sulyok 10, Márton B. 21, Nagy M.  11. Csere: Ouldamar B. 10, Takács 6, Lovas-Bán, Viant 16, Soltész 15, Beledi 2, Horváth G. Vezetőedző: Ambrus Péter. 

Ambrus Péter értékelése: - Első éves serdülőként játszották a fiúk az első U14-es meccseiket a területi fordulóban. A begyakorolt, megbeszélt dolgokat próbálták megvalósítani, viszont nagyon sok apró hiba volt a játékban. Többször a sok lehetőség közül nem mindig sikerült a jó döntést meghozni. Sok játékkal viszont ezek mind orvosolható hibák voltak.

Galéria a képre kattintva

Hévíz SK – Zalakerámia ZTE KK/B 70-81 (13-26, 12-27, 24-16, 21-12)
Zalaegerszeg, Ostoros-csarnok. 

Zalakerámia ZTE KK/B: Hunyadi 10, Szalai 2, Sulyok, Márton B. 26, Nagy M. 6. Csere: Ouldamar B. 10, Takács, Lovas-Bán 4, Viant 10, Soltész 6, Beledi 7, Neubauer. Vezetőedző: Ambrus Péter. 

Ambrus Péter: - A második mérkőzésünkön már sokkal jobb volt a koncentráció a meccs elején és sokkal jobb százalékkal sikerült megvalósítani a letámadást és a támadás befejezéseket. A 30 pontos előnyt viszont a második félidőben folyamatosan adtuk le, elsősorban a saját hibáinkból. Végül a tíz pont körüli eredményt tudtuk tartani, de a hullámvölgyeket nem lehet ilyen sokáig fenntartani. Fejben jobban kell bírni egy ilyen iramú mérkőzést. Gratulálok a csapatnak a két győzelemért!

Fotó: Jóna István

2023. október 5. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás