Pécsett is eredményre vezethet a harcos játék

A válogatott VB selejtezői előtti utolsó fordulóban a pécsi VSK-Veolia együtteséhez utazunk. Közvetlen riválisunk ellen szerdán 18 órakor lépünk parkettre a sok csatát látott Lauber Dezső Sportcsarnokban. 

A Nyíregyháza ellen aratott idegenbeli sikernek köszönhetően megelőzve a PVSK-t a 12. helyre léptünk előre a tabellán. A győzelem kellő önbizalmat adhat számunkra, de tehet elbizakodottá. Ellenfelünk nincsen jó formában, hiszen az idei hét találkozójukból mindössze egyet nyertek meg. Ami bizonyos, hogy center poszton foghíjas lesz a baranyai alakulat, mivel Veljko Brkicset a Kaposvár ellen kiállították. 

Vezetőedzőnk Emir Mutapcic szerint, ha játékosaink megfelelően koncentrálnak, akkor nyerhetünk Pécsett. 

„Az elmúlt pár napban a fő hangsúly a regeneráción volt, hiszen a nyíregyházi mérkőzést követően hosszú út várt a csapatra. Ahhoz, hogy megfelelő energiával tudjunk játszani a következő találkozón, oda kellett figyelnünk a regeneráció és a felkészülés megfelelő arányára. A Pécs elleni összecsapás nagyon fontos lesz számunkra. Annak ellenére, hogy nem volt sok időnk a készületre, szeretnénk a saját játékunkat játszani és irányítani a mérkőzést. A Pécs is az életben maradásért küzd, ahogyan mi is, úgyhogy kemény küzdelem várható, amelyre minden játékosomnak készen kell állnia. A védekezésünknek nagyon fontos szerepe lesz szerdán, azt szeretném, ha ez jól működne. Maximális odafigyelésre lesz szükségünk 40 percen keresztül és remélem, hogy kevesebb eladott labdánk lesz, mint az utolsó mérkőzésen, ami az összecsapás kulcsa is lehet. Ha a játéknak ezen elemeire figyelni tudunk, akkor lesz esélyünk győztesen elhagyni a parkettet."

A PVSK elleni találkozó előtt, az elmúlt mérkőzések egyik kulcsemberét, Jordan Barnett-et kérdeztük:

 

 

Fontos információ a csapatunkat Pécsre is elkísérő drukkereknek, hogy számukra a Lauber Dezső Sportcsarnok északi oldalán van lehetőség a belépésre, a jegyeket pedig kizárólag bankkártyával vagy SZÉP kártyával lehet megvásárolni.

Hajrá ZTE!

2022. február 15. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás