Pécsett mutatkozik be új edzőnk, Matthias Zollner

A férfi kosárlabda Tippmix NB I. A-csoportjában a 19. forduló következik és csapatunk annak az NKA Universitas Pécs vendége lesz szombaton (19.00), amelytől nem is olyan rég fájó vereséget szenvedtünk hazai pályán a kupa negyeddöntőjében. Ám, nem csak emiatt érdekes most ez az összecsapás, hanem azért is, hiszen a tíz nappal ezelőtti mérkőzéshez képest már mindkét kispadon más edző ül. Nálunk szerdán állt munkába az új szakvezető, Matthias Zollner, míg Pécsen viszonylag váratlanul távozott a korábbi edző és nevezték ki a helyére a hét közepén Csirke Ferencet, aki viszont november óta már a klub edzője, hiszen az U20 együttest vezette.  

Minden győzelemnek nagy jelentősége van mostantól a bajnokságban, hiszen fogynak a fordulók, szakvezetőnket, Matthias Zollnert pedig arról kérdeztük, hogy miként sikerült ebben a rövid idő alatt megismernie a csapatot.  

- Meglehetősen kevés volt az idő megismerni a csapatot, ehhez több kell, viszont a sok a tehetség és van potenciál az együttesben – mondta Matthias Zollner. - Mindent nem is lehet ennyi idő alatt átvenni, ehhez több idő szükséges. Az látszik, hogy a négyes posztról hiányzik egy játékos, ez most a nagyobb probléma. A Pécs is edzőt váltott, viszont Csirke Ferenc számára nem új a közeg, hiszen egy ideje már a klubnál dolgozik, viszont tény, hogy ők is hasonló cipőben járnak, mint most mi.

A szombati találkozóval kapcsolatban pedig arról kérdeztük vezetőedzőnket, hogy mi vezethet győzelemre, illetve mennyire várja már a kispadon a bemutatkozást. 

-  Nekem az a játékfilozófiám, hogy az én csapatom irányítsa a mérkőzést és próbálja meg diktálni a ritmust – árulta el Matthias Zollner. - Ez igaz a sebességre, a tempóra, de természetesen fontos lesz a lepattanók megszerzése és az, hogy minél lejjebb vigyük az eladott labdák számát. Szeretnénk tehát kontroll alatt tartani a mérkőzést, amennyire csak lehet. Ez lesz az első meccsem a csapattal, de nem  vagyok izgatott, sokkal inkább várom, hiszen versenyző típusnak tartom magam, aki szereti és várja a kihívásokat, ahogy most is.

Csapatunkból jelenleg csak a fiatal Makkos Dávid hiányzik betegség miatt, a többiekre számíthat a szakvezetés.  

A találkozó előtt fiatal centerönket, Csuti Kornélt kérdeztük: 


2024. február 2. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás