Pénteken kezdődik a jubileumi Göcsej Kupa

Három nap, három mérkőzés! Pénteken kezdődik a hagyományos felkészülési torna a Forest Hungary 50. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa. Az ország legrégebbi tornáján egy magyar (Sopron KC) és két külföldi (BSC Raiffeisen Fürstenfeld Panthers, BK Levicki Patrioti) csapat lesz az ellenfelünk.  Bencze Tamás vezetőedzőnktől először a vasárnapi Falco elleni meccs tapasztalatairól érdeklődtünk:    

-Sok bíztató dolgot láttam a Falco ellen. Voltak benne rosszabb periódusok, főleg a védekezésünkben, de látszott az, hogy mit akartunk csinálni. Sokszor tetszetősen is játszottunk, tehát eljutott a labda oda ahova kellett. A pontdobással sem volt gondunk annak ellenére, hogy a Falco elég agresszíven védekezett negyven percig, bővebb rotációval. Azért sem sikerült győznünk a végén, mert a hátvédjeink elfáradtak. Ubillával és Simon Kristóffal kiegészülve, több cserével majd a végjátékaink is markánsabbak lehetnek. Alapvetően elégedett voltam a látottakkal.  

Három meccs, erőltetett menet, mire lesz kíváncsi a Göcsej Kupán?

-A felkészülési időszaknak megfelelően, jó időben van ez a kupa. Egy gondom van, hogy nem kettő, hanem három meccset kell játszanunk, de ezen ugye nem tudunk változtatni. Egy komplett keretnek is nagy terhelés a három meccs, főleg ha maximumot várunk a csapattól, márpedig miért ne várhatnánk azt hazai pályán. A célunk elsősorban, hogy az eddigi kettő edzőmeccs negatív tapasztalatain dolgozzunk és azokban előre lépjünk, megtartva a pozitívokat. Egy alap repertoárunk megvan védekezésben és támadásban is, amiket szeretnénk jól alkalmazni. Az az elvem, hogy inkább legyen szűkebb és jól tudott, mint ha sok lenne, és azt felületesen tudnák a játékosok. Az alap dolgokat megpróbáljuk minél jobban előkészíteni és megtanulni a bajnoki rajtig. Ubilla játéka kérdéses, de több mint valószínű, hogy nem játszik majd.

A Forest Hungary 50. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupán a következő időpontokban láthatják csapatunkat és ellenfeleinket:

2019. szeptember 13. péntek
13:15 BSC Raiffeisen Fürstenfeld Panthers(AUT) – Sopron KC
17:30  Megnyitó
19:00 Zalakerámia ZTE KK –BK Levicki Patrioti  (SVK)

2019. szeptember 14. szombat
13:15 BSC Raiffeisen Fürstenfeld Panthers(AUT) –  BK Levicki Patrioti  (SVK)
17:45Sopron KC - Zalakerámia ZTE KK

2019. szeptember 15. vasárnap
14:15 BK Levicki Patrioti  (SVK)–   Sopron KC
16:30 Zalakerámia ZTE KK –  BSC Raiffeisen Fürstenfeld Panthers(AUT) 
18:00 Eredményhirdetés (férfiak)

2019. szeptember 12. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás