Pénteken rajt a Göcsej Kupán: az első találkozás a közönséggel

Elérkezett hát az 54. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa ideje, s mint  jeleztük, az utolsó pillanatban  változás történt a mezőny összetételében, és a programban is. 

A cseh Brno távolmaradásával módosult a program is, csapatunk így a pénteki nyitónapon nem a Sopronnal  találkozik, hanem a csehek helyett beugró osztrák Fürstenfeld Panthers-szel. Szakvezetőnk, Lubomir Ruzicka  így nem találkozhat a torna során korábbi együttesével, aki így tekintett az előttünk álló két nap elé. 

- Azt gondolom, hogy mindenki jó döntést hozott – mondta Lubomir Ruzicka. - A Brno a betegségek miatt nem tudott eljönni, érthető volt a kérésük, hogy lemondják a tornát,  a szervezők viszont gyorsan  reagáltak. A legrosszabb esetben három csapatos is lehetett volna a Göcsej Kupa, de szerencsére az osztrák csapat vállalta az indulást. Ismerni ismerem a Fürstenfeld együttesét, a mostani keretét viszont nem, de azt gondolom, hogy nekünk most nem is az aktuális ellenfelet kell feltérképeznünk, hanem a saját csapatunk játékával kell foglalkozni. Az elmúlt két hétben sokat fejlődött a játékunk, és a munka során jó hangulatban dolgozott mindenki. Mindenképpen jobban kell már védekeznünk és támadni is, mint korábban. Hogy mit várok a két naptól? Alapvetően azt, hogy napról, napra jobbak legyünk… Felkészülési mérkőzésekről van szó,  de ezeken is számít az eredmény, hiszen a sikerek adhatnak a csapatnak még nagyobb tartást. Ez lesz az első alkalom, hogy a csapat hazai publikum előtt játszik, nagyon remélem, hogy a szurkolók támogatását élvezni fogjuk. A bokasérülést szenvedett Danilo Ostojic  nem léphet pályára, mellette akad még játékos, aki kisebb nagyobb sérüléssel bajlódik, de alapvetően a többiekre számítok.

A torna nyitónapjának programja:
Péntek, 16.00: Sopron KC – Egis Körmend
Péntek, 18.00: Zalakerámia ZTE KK – BSC Raiffeisen Fürstenfeld Panthers. 

A rendező Zala Vármegyei Kosárlabda Szövetség tájékoztatása szerint a felkészülési tornára egységesen 1500 forint a belépő, amely az adott napon mindkét mérkőzés megtekintésére érvényes. A jegyeket a szurkolók kizárólag készpénz ellenében tudják megváltani. A szezonbérletek és kedvezményt jelentő kártyák, igazolványok a rendezvényre nem érvényesek. 

Fotó: Katona Tibor 

2023. szeptember 14. Zalakerámia ZTE 
 

Megosztás