Petar Rakicevic az ötödik légiósunk

Újabb játékos írt alá csapatunkhoz, hiszen a szerb Petar Rakicevic is elkötelezte magát együttesünkhöz. Az ő érkezésével gyakorlatilag kialakult Sebastjan Krasovec vezetőedző kerete a következő szezonra.  

A 27 éves, 204 centiméter magas, a 3-as és 2-es pozícióban bevethető Petar Rakicevic 2014-ben mutatkozott be a szerb Metalac gárdájában, amellyel az ABA Liga küzdelmeiben is pályára lépett. A 2016/17-es szezont a Crvena Zvezda mts csapatánál töltötte, ezt követően két  alkalommal is szerepelt a Dynamic Vip Pay és az FMP Meridian együtteseiben. Érdekesség, hogy a 2018/19-es szezonban csapattársak voltak a belgrádi KK Dynamic  gárdájában Danilo Ostojic-csal, aki szintén  csapatunkhoz igazolt a következő  szezonra. A 2019/20-as bajnoki idényt a szlovén Krka Novo Mesto csapatában kezdte, majd litván elsőosztályú Dzukija Alytus együttesében fejezte be.

Petar Rakicevic az elmúlt két szezont a szerb Vojvodina csapatánál töltötte, a legutóbbi pontvadászatban 24 mérkőzésen lépett pályára, 25 perc játékidő alatt 10,2 pontot, 4 asszisztot és 3,4 lepattanót átlagolva.

Új igazolásunkról ezúttal is megkérdeztük Sebastjan Krasovec vezetőedzőt, aki egyúttal „készre” jelentette a keretet. 

-Petar több poszton is használható, nagyon sokoldalú játékos, támadásban és védekezésben is nagy segítségünkre lesz. Hiszem, hogy nagyon jól fog illeszkedni csapatunkba. Ezzel az igazolással pedig a 2022/23-as bajnokságra tervezett keretünk véglegesnek tekinthető - mondta csapatunk a szakvezetője.  

2022. július 11. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás