Plézer Gábor és Völgyi Marcell kék-fehérben

Az előttünk álló szezonban életbe lép az U23-as szabály, így a csapatoknak ennek megfelelően kell kialakítaniuk a keretüket. A szabály értelmében a 2020/2021-es szezontól kezdődően az alapszakasz mérkőzések első félidejében egy hazai nevelésű, 1998. január 1-én, vagy utána született játékosnak a pályán kell tartózkodnia. 

Ebbe a korosztályba és a szabálynak megfelelő játékosokkal állapodtunk meg, Plézer Gáborral és Völgyi Marcellel.

Plézer Gábor a fiatalabb, aki 1999-ben született és Kecskemétről teszi át a székhelyét Zalaegerszegre. A 197 cm magas játékos 3 mérkőzésen szerepelt a KTE felnőtt csapatában, ahol a Kaposvár ellen megszerezte első felnőtt bajnoki pontjait is. A fiatal bedobó az U20-as korosztályos válogatottban meghatározó szerepet töltött be. Plézer Gáborral kettő szezonra szóló szerződést kötött klubunk. 

A másik fiatal, Völgyi Marcell, az NB I/B piros csoportjának meghatározó együttesétől a Veszprémtől érkezik. Az 1998-as nagykanizsai születésű, 201 cm magas játékos az elmúlt két szezont a Veszprém megyei megyeszékhelyen töltötte, és magas poszton remekül teljesített: 19 mérkőzésen 11 pont, 4.7 lepattanó, 1.2 gólpassz és 17.1 VAL volt az átlaga. Völgyi Marcellel egy szezonra szóló szerződést kötött klubunk. 

Stárics Kornél ügyvezető elmondta, hogy további szerződések vannak folyamatban. Remélhetőleg hamarosan újabb játékosok érkezéséről számolhatunk be. 

2020. június 4. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás