Pro Urbe Díjban részesült a város napján dr. Szalai Zoltán

Zalaegerszeg 1247-es, első írásos említésének 775. évfordulója alkalmából május 13-án ünnepi közgyűlést tartott az önkormányzat a Dísz teremben. 

Bemutatták a rendezvényre készült kisfilmet a város 775 éves történelméről, majd Balaicz Zoltán polgármester és Dr. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mondott ünnepi beszédet.

Az ünnepi közgyűlésen posztumusz díszpolgári címben részesült néhai Czobor Mátyás polgármester (1918-1936), aki a leghosszabb ideig töltötte be választott tisztségviselőként a városvezetői posztot. 

Ezt követően adták át az idei Pro Urbe Díjakat, melyet között, nagy örömünkre, klubunkat közel 30 éve csapatorvosként segítő, fantasztikus ember, Dr. Szalai Zoltán főorvos, a Szidónia-díj megalapítója vehette át a kitüntető elismerést. 

Doki a közösségi médiában írt soraival köszönte meg a kitüntetést:
„Köszönettel, alázattal, és hálával fogadom a díjat, melyet eddigi munkám, szolgálatom és tevékenységem elismeréséül ítélt nekem Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése. Szerencsés vagyok, hogy olyan családom, munkahelyem és munkatársaim vannak, akik nélkül nem tudnám eredményesen végezni mindennapi munkámat, hivatásomat. Hálás vagyok, hogy Szidi édesapja lehettem, aki betegsége és minden korlátja ellenére tevékeny, kiegyensúlyozott példaértékű életet élt. Az emlékére alapított Szidónia díjjal szeretnénk a továbbiakban is ösztönözni a Zalaegerszegi fiatalokat és megköszönni azok tevékenységét, szolgálatát, akik részt vettek és vesznek Zalaegerszeg kulturális és sport életében. Szerencsés vagyok és természetesen hálás annak, hogy olyan városban élhetek és dolgozhatok, ahol a városvezetés mindezt értékeli és díjazza. Szidónia lányom halálának hatodik évfordulója napján, ezt a díjat NEKI is szeretném felajánlani.”

Klubunk nevében gratulálunk Dr. Szalai Zoltánnak a Pro Urbe Díjhoz és örülünk, hogy személyiségével, szakmai tudásával segítette és továbbra is segíti egyesületünket!

Fotó: Seres Péter 

2022. május 16. Zalakerámia ZTE KK
 

Megosztás