Próbáljuk meg ismét együtt kiharcolni a győzelmet!

Ismét nagy meccs elé néz csapatunk, hiszen szombaton a férfi kosárlabda Tippmix NB I. A-csoportjának 25. fordulójában az Arconic Alba Fehérvár  lesz az ellenfél szombaton 18 órától  a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban. 
Egy hete az éllovas Falco KC Szombathely volt a vendég. Szurkolóink  azóta is emlegetik azt a találkozót, hiszen csapatunk remek meccsen, hatalmas győzelmet aratott a címvédő ellen. Annak a győzelemnek nem csak presztízsértéke volt, hanem megszerzésével kézzelfogható közelségbe került Matthias Zollner csapata számára a rájátszás kiharcolása. Egyelőre még nem lehet százszázalékosan kijelenteni, hogy a Zalakerámia ZTE KK ott lesz a playoff-ban, de persze egy újabb sikerrel már biztosan. Két mérkőzést játszunk még az alapszakaszban - a jövő héten a Bp. Honvéd vendégei leszünk – a kettőből egyet be kell húzni, s az lenne a legszebb, ha ezt már szombaton a magunkénak tudhatnánk. Szakvezetőnk, Matthias Zollner tavaly februárig a fehérvári csapat munkáját irányította, ismerheti az ellenfél több játékosát is és persze az ellenfél vezetőedzőjét, Alejandro Zubillagát is, hiszen a pályaedzője volt.  

Természetesen nem lesz könnyű, de éppenséggel nem tűnt előzetesen könnyűnek a Falco KC elleni meccs sem. Az Alba Fehérvár a második helyezett és számára sem tét nélküli még ez a találkozó annak ellenére, hogy már biztosan második. Ha nyerne ellenünk és a Falco is a mostani fordulóban a Körmend ellen, akkor az utolsó fordulóban az Alba-Falco meccsen dőlne el az alapszakasz győzelem sorsa. Igaz, akkor is, ha mondjuk a vasi rangadón körmendi győzelem születne…

Csapatunknak szintén nagyon nagy szüksége lenne a győzelemre, hiszen a rájátszásért harcol. Az egy héttel korábbi bravúr  meghozta közönségünk étvágyát, de egy nagyon erős ellenfél érkezik, amely ellen százszázalékos koncentráltság és teljesítményre lesz szükség a siker érdekében. Az Alba Fehérvár gyors és fizikális kosárlabdát játszik, remek játékosai vannak. Vojvoda Dávid és Jordan Barnett személyében két korábbi ZTE-kosaras van soraikban, de Anthony Robertson, James Dickey vagy Siyani Chambers is húzóember. Az ő semlegesítésük mindenképpen kulcsfontosságú lesz. 

A Falco KC ellen sikerrel tért vissza a csapatba Csátaljay Péter, akit az utolsó hazai alapszakasz mérkőzés előtt kérdeztünk.


A belépők a héten nagyon fogytak, így azt kérjük szurkolóinktól, hogy lehetőleg elővételben, online vásárolják meg jegyeiket a zökkenőmentesebb bejutás érdekében. A sportcsarnok kapui szombaton 16.45-kor nyitnak. 

Szurkolóinktól sportszerű biztatást kérünk, zúgjon a „Hajrá, Zete!”. Próbáljuk meg ismét együtt kiharcolni a győzelmet!  

2024. március 22. Zalakerámia ZTE KK
 

Megosztás