Puskás Artúr közös megegyezéssel távozik a Zalakerámia ZTE KK-tól

A ZTE Kosárlabda Klub Sportszolgáltató Kft. 2021. nyarán új klubmodellt alakított ki. Ebben külföldi és hazai, jól működő minták alapján különvált az ügyvezetés, valamint a szakmai vezetés.

A modellben az ügyvezető igazgató feladata a vállalkozás, mint gazdasági társaság cégjogi működtetése, amely magában foglalja a pénzügyeket, a számviteli szabályok betartását, a szponzorációs ügyeket, a TAO támogatásokat, azok jogszerű és szabályszerű felhasználását és elszámolását, az esetleges ellenőrzések lebonyolítását.

A szakmai igazgató feladatkörébe került az általános szakmai irányítás, ami kiterjed mind a felnőtt, mind az utánpótlás csapatok munkájának koordinálására. Legfőbb feladata a vezetőedzővel közösen a felnőtt csapat játékoskeretének kialakítása és a kitűzött célok elérése.

A tulajdonosok a menedzsmenttel és a szakmai igazgatóval áttekintették a szerződésben foglaltakat, amely sajnos összességében és a csapat helyezését tekintve (figyelembe véve a ráfordított jelentős anyagi forrásokat is) nem felel meg a szezon előtt közösen kitűzött céloknak.

Ennek alapján a mai napon közös megegyezéssel megszűnt Puskás Artúr szakmai igazgató munkaviszonya.

Fontos a klub kommunikációjának javítása, aktívabbá és hatékonyabbá tétele, emellett pedig Nagy Réka személyében sportpszichológus is segíteni fogja a csapat mentális felkészülését.

A legfontosabb most az összefogás és a csapat eredményes szereplésének támogatása, mind a tulajdonosok, a szponzorok és a szurkolók részéről - akiket nagy köszönet illet, hogy kitartanak a csapat mellett. Ehhez kapcsolódva hamarosan egy szurkolói ankétot is szervezünk. A kft. anyagilag stabil lábakon áll, pénzügyi háttere rendezett, hamarosan újabb szponzorok is érkeznek, így reméljük, hogy folytatódhat a nyugodt építkezés. A legfontosabb jelen helyzetben a csapat körüli nyugalom és stabilitás biztosítása, hogy megfelelő eredményeket tudjanak elérni a játékosok az edző irányításával.

Jelen nyilatkozattal az érintett felek a közös együttműködést lezártnak tekintik, egyéb nyilatkozatot egyik fél sem fog tenni.

2022. január 11. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás