Régi ismerősök ellen Debrecenben

Hosszú út és egy nagyon fontos találkozó vár csapatunkra szerdán az NB I. A-csoport 21. fordulójában, amikor a ikeresen szereplő, harmadik helyezett együttesünk a DEAC vendége lesz 18 órától. A találkozónak az is jelentőséget ad, hogy azt követően háromhetes szünet következik a válogatott mérkőzések miatt és nem lesz mindegy, milyen eredménnyel vonul pihenőre csapatunk.

Ha a tabella pillanatnyi állását vennénk figyelembe, akkor a nagyobb esély mindenképpen együttesünk mellett szól, hiszen a mieink a harmadik helyen állnak, a hajdúságiak pedig a kilencedikek. Most már minden egyes pozícióért ádáz küzdelem várható, nem véletlen, hogy a DEAC is lépett. Edzőt váltottak Debrecenben, már Andeljko Mandic irányít mérkőzések óta a kispadon és jönnek a sikerek is. Időközben a csapatunkban is megfordult Darrin Govens csatlakozott szerdai ellenfelünkhöz, amely a legutóbbi négy találkozóját megnyerte, hiszen ott szeretne lenni a legjobb nyolc között. Ráadásul olyan skalpokat is szerzett, mint a Falco KC, vagy a Szolnok csapatáé. A legutóbbi fordulóban viszont alaposan megizzadt a győzelemért Oroszlányban, ahol jelentősebb hátrányból kellett visszajönniük, de végül kétszeri hosszabbítás után nyertek Tóth Ádámék, csak, hogy még egy ZTE-kötődésű debreceni kosarast említsünk.

S ha már szóba jött a nehezen kivívott mérkőzés. Nos, csapatunk sem éppen sétagaloppban gyűjtötte be szezonbeli tizennegyedik sikerét szombaton a sereghajtó Nyíregyháza ellen. Nem véletlen, hogy Sebastjan Krasovec vezetőedzőnk is elmondta a találkozót követően: reméli, nem mostanában játszik úgy a csapat, ahogy tette azt szombaton. A szerdai mérkőzésre a nagy távolság okán már kedden, a délelőtti edzés után útra kelt csapatunk. Mindenki hadra fogható, így a sokáig sérült játékosunk, Németh Ákos is készen áll a bevetésre, hogy aztán szerdán, remélhetőleg egy szép győzelemmel térjen haza együttesünk.

A találkozó előtt a sérüléséből visszatérő Németh Ákossal beszélgettünk:

Hajrá, Zete!  

2023. február 14. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás