Rossz kezdés után parádés befejezés!

A 21. fordulóban kulcsfontosságú mérkőzés várt a csapatunkra Kaposváron. 

Kaposvári KK- Zalakerámia ZTE KK 80-91 (33-21, 15-22, 18-24, 14-24)

Kaposvár, 1000 néző, Jv: Papp P., Tőzsér D., Rácz Zs. (Balogh László)

Kaposvári KK: Dunn 4, Gibbs 18/3, papp 2, Ivosev 34/9, Spica 6, csere: Hendlein 9, Tóth 5/3, Baki 2, edző: Fekete Ádám 

Zalakerámia ZTE KK: Kinney 20/12, Vaughn 14/6, Benke 20, Szabó Zs. -, Radic 19.csere: Mohácsi 7, Horváth Á. 9/6, Mikovic 2. edző: Bencze Tamás 

A komoly téttel bírómérkőzésen a 100 fős zalai tábor szurkolása mellett tapsolhattunk Benke Szili 2+1-es akciójának a mérkőzés elején.  Gyorsan reagáltak a hazaiak és két perc alatt Ivosev vezérletével 11-0-át rohantak (11-3). Bencze Tamás időkéréssel próbálta megtörni a KKK lendületét. Sajnos a védekezésünk nem akart összeállni és Ivosevet nem tudtuk tartani. A somogyiak pontosabbak voltak támadásban, míg nekünk akadozott a gépezet A Gibbs és Tóth is elkapta a fonalat, nálunk Radic és Benke tartotta a lépést a hazaiakkal. A hajrában kezdett nagyon kinyílni az olló és Tóth büntetőivel már 16 ponttal vezetett a Kaposvár (31-15). Az utolsó fél percben Kinney szerzett két távolit,a másodikat a dudaszó pillanatában (33-21). 

Az elrontott első negyed után a hazaiak lendülete alább hagyott. Kinney újabb hármasával indítottuk a felzárkózást. A 13. percre 11-0-át rohantunk és három pontra zárkóztunk. Fekete Ádám időkérése sem használt. Összeállt a védekezésünk és támadásban is pontosabbak voltunk. Ivosev tartotta előnyben a Kaposvárt. A 16. percben Vaughn hármasával egy pontra csökkent a hátrányunk (40-39). Újra Ivosev rázta meg magát és szinte csak ő tudott a gyűrűnkbe találni. Az utolsó percen belül Kinney duplájára Ivosev egy duplával felelt és ötpontos hazai előnnyel mehettek a csapatok pihenőre (48-43). 

A nagyszünet után Ismét Ivosev kosarának tapsolhatott a hazai közönség. Benke látványos zsákolással és egy duplával jelezte nem hagyjuk magunkat (50-47). Spica közelijére Vaughn válaszolt egy triplával. A 24. percre Benke és Radic pontjaival kiegyenlítettünk (54-54). A folytatásban Gibbs rázta meg magát és sorozatban öt pontot szerezve távolodott a Kaposvár (59-54). A 26. percben Kinney hármasával közelítettünk, majd Mohácsi 2+1-vel átvettük a vezetést (59-60). A hajrában felváltva vezettek a csapatok, majd a negyed végén Mikovic duplájával mi kezdhettük előnyből a záró felvonást (66-67). 

A negyedik negyed elején ismét Ivosev volt eredményes, majd Horváth egalizált egy hármassal (70-70). Nagy erőket mozgósítottunk és felőröltük a vendéglátónk erejét. Radic és Kinney hatpontos előnyt szerzett a 33. percre (70-76). Vaughn és Benke pontjaival már nyolccal vezettünk (74-82). Kezdett megtörni a Kaposvár, míg nálunk mindenki beletett a közösbe valamit! A 37. percre Ivosev és Hendlein zárkóztatta a KKK-t, de Radic és Benke tettek róla, hogy ne tudjanak utolérni bennünket (78-87). A végén Gibbs büntetőire Mohácsi válaszolt egy közelivel kialakítva a 80-91-es végeredményt!

Nagyon készültünk erre a mérkőzésre és az elejét egy kicsit elaludtuk. Folyamatosan állt össze a játékunk és szurkolóink bíztatása mellett sikerült fordítanunk és megnyernünk a mérkőzést. 

Fekete Ádám: – Megint a végjátékban rontottunk sokat mind a védekezésben, mint a támadások során. Ezt jól használta ki a Zalaegerszeg. Nem tudom mi az oka, hogy rendszeresen csak 25-30 percig tudunk fegyelmezetten kosárlabdázni. Utána sorozatosan rossz döntéseket hozunk, ez pedig főleg egy jó csapat ellen nem fér bele.

Bencze Tamás: – Csak gratulálni tudok játékosaimnak, hogy egy ilyen első negyed után felállta. Ugyanakkor nem is volt olyan rossz ez a teljesítmény, ám utána már végig a kívánt ritmusban játszottunk. A mi erősebb rotációnk a végjátékban érvényesült. A hazaiaknál a többet pályán lévők ziccereket rontottak és ezt kihasználtuk. Minden csapattag hozzátette a magáét a győzelemhez.

Fotók: Bálizs Zsuzsa

2018. március 7. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás