Rutinos ellenfél érkezik, de nagyon bízunk csapatunk első győzelmében

Szezonbeli harmadik, egyben pedig második hazai találkozójára készül csapatunk: kedden 18 órától a Zalakerámia Sport-és Rendezvénycsarnokban a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét együttese lesz a  vendég és nagyon szeretnénk végre győzelmet ünnepelni.

A bajnoki nyitány nem alakult jól csapatunknak, ahogy szerettük volna, hiszen az első két találkozón vereséget szenvedtünk. Ugyanakkor az is igaz, egyik alkalommal sem volt teljes csapatunk kerete, hiszen sérülések és betegségek miatt mindkét találkozónkon voltak hiányzóink. 

Ami a keddi ellenfelet illeti, Forray Gábor legénysége egy szoros sikerrel kezdte a szezont hazai pályán a Sopron ellen, majd egy szoros vereséget szenvedett a DEAC vendégeként. A kecskemétieknél a Kemal Karahodzic, Rastko Dramicanin, Wittman Krisztián hármas jelenti évek óta az állandóságot, akiknek a játéka meghatározó együttesükben. 

Számunkra most viszont a legfontosabb, hogy megszerezzük – ráadásul hazai pályán – az első győzelmünket. Danilo Ostojic már a csapattal edz és ott lesz a nevezettek között és teljes kerettel várhatjuk a keddi találkozót. 

Németh Ákos, csapatunk játékosa is nagyon szeretné, ha meglenne az első siker. 

-Nem úgy indult a szezon, ahogy szerettük volna – állapította meg  Németh Ákos is. - A felkészülés kezdete óta sok volt a sérült és a hiányzó, de persze kár lenne csak erre fogni a két vereséget. A pályán kellett volna jobban teljesíteni mindannyiunknak, akik ott voltunk. A csapatban viszont van potenciál, hogy a két vereség után most győzelmet ünnepeljünk. A Kecskemét egy nagyon tapasztalt együttes, amelynek a magja évek óta együtt játszik. Nekünk viszont ki kell használni, hogy úgymond futósabb csapatunk van, azonban nem szabad csak rohanni sem. Akkor kell futni, amikor szükséges, és akkor okosan játszani, amikor ezt a szituáció megköveteli. Idehaza nagyon szeretnénk nyerni, hogy közönségünket is megörvendeztessük végre. 

Szurkolóinkat továbbra is arra kérjük, hogy lehetőség szerint online váltsák meg belépőiket és időben érkezzenek a sportcsarnokba. A kapuk és a pénztárak kedden 17 órakor nyitnak. 

Mindenkitől sportszerű buzdítást kérünk, és reméljük, hogy végre együtt ünnepelhetjük majd az első sikerünket.  

2023. október 16. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás