Sebastjan Krasovec: „A hazai meccseink az igazán fontosak”

Nem akármilyen sorozattal folytatja csapatunk a férfi kosárlabda NB1/A-csoport alapszakaszát. Az utolsó öt találkozónkon sorrendben a Szolnok, a Falco és a Paks együttesei következnek idehaza, majd Oroszlányba utazik  együttesünk és zárásként a Kecskemétet fogadjuk hazai pályán.

A bajnoki szünet végén és a folytatás előtt vezetőedzőnkkel, Sebastjan Krasoveccel beszélgettünk.   

  • Utoljára a DEAC vendégeként lépett pályára a csapat, ahol hosszabbítás után kaptunk ki. Nem sajnálod azt a vereséget? 

-De, igen, viszont az már a múlt. 

  • Miként sikerült kihasználni a két és fél hetes bajnoki szünetet? 

-Két fiatalunk, Szalay Domonkos és Csuti Kornél a korosztályos válogatottnál volt összetartáson, ők egy időre kiestek a munkából. A pihenő jól jött, a csapat dolgozott, amit most sajnálok, hogy Polster Attila jól dolgozott ebben a két hétben, azonban most, a folytatás előtt betegedett meg. Egyelőre nem tudom, hogy szombaton játszik-e.  

  • Zökkenőmentes zajlott a felkészülés? 

- Tulajdonképpen igen. A legnagyobb probléma az, hogy negyedik hónapja nem tudunk folyamatosan a sportcsarnokban edzeni. Ez a helyzet nem éppen ideális. A szezon előtt azt kérték tőlünk és az volt a cél, hogy hozzuk vissza a szurkolókat a csarnokba, ami azt hiszem, sikerült. Viszont a csapat nem tud hazai pályán edzeni. A hazai mérkőzéseink előtt csütörtök este térhetünk vissza és a pénteki edzést végezhetjük továbbra is itt.  

  • Németh Ákosra hosszú ideig nem számíthattál sérülése miatt, viszont a szünetben már ő is teljes értékű edzésmunkát végzett. Hogy sikerült az ő felkészülése?

-Ákos nehéz időszakon jutott túl, hiszen két hónapot játék nélkül töltött, de most már újra teljes értékű játékosunk. A Körmenddel játszottunk egy felkészülési meccset, ami szoros volt, Ákos például ott is sok lehetőséget kapott és természetesen a folytatásban is számítok a játékára.

  • Három hazai mérkőzéssel folytatjuk, három erős csapat ellen. Van va-lami terv a Szolnok, Falco, Paks elleni találkozókra vonatkozóan? 

- Nincs, mert mindig a következő találkozóra összpontosítunk, vagyis most a Szolnok ellen. Szükségünk van a szurkolóink segítségére, mint mindig, hiszen egy nagyon fizikális meccs elé nézünk, de a közönség most is adhat pluszt a siker reményében. 


  • Van már konkrét terv, hogy hányadik helyezést szeretnénk megszerezni az alapszakasz végén? 

- Az alapszakasz végén a helyezésünk attól függ, hogy ebben az utolsó szakaszban hány meccset nyerünk. Számításaink szerint ahhoz, hogy biztosan a legjobb négy között végezzünk, még három győzelem szükséges. A hazai meccseink nekünk nagyon fontosak és a pályaelőny szempontjából jó lenne az alapszakasz végén az első négy között végezni.

  • Mit gondolsz, mi lehet döntő szempont a szombati találkozón? 

- Az, hogy jól reagáljunk az ellenfél játékára, valamint az, hogy 40 percen keresztül harcoljunk. Ezen kívül természetesen a támadólepattanók megszerzése is fontos lesz, tehát minden tekintetben topon kell lenni a csapatnak. 

  • Milyen a csapat hangulata a folytatás előtt? 

- Azt gondolom, hogy jó. Mindenki várja már a szombatot, jól dolgoznak a játékosok és kedvező pozícióból várjuk a következő mérkőzéseinket. A 3-4. helyért lehetünk harcban, úgyhogy az egymás elleni eredmények is számítanak.  

  • Említetted a közönség segítségét, hogy mennyire fontos. Mit kérnél a drukkereinktől? 

- Semmi mást, csak minél többen jöjjenek ki a mérkőzéseinkre és töltsék meg a lelátókat. Ez nekünk mindig előnyt ad riválisainkkal szemben és a rájátszásban is jó lenne, ha a pályaelőnyt élveznénk. 

Csapatunk szombaton 18 órától a Szolnoki Olajbányász ellen kezdi meg az alapszakasz utolsó szakaszát. Kérjük szurkolóinkat lehetőség szerint elővételben vásárolják meg belépőjüket. 

2023. március 3. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás