Sebastjan Krasovec csapatunk új vezetőedzője

Élvonalbeli csapatunkat a 2022/2023-as szezonban a szlovén Sebastjan Krasovec irányítja vezetőedzőként. Erről sajtótájékoztató keretében számoltak be klubunk vezetői. 

Új vezetőedzőnk 1978-ban, a szlovéniai Laško-ban született. A ljubljanai egyetem sport szakán végzett. Két gyermek édesapja, kislánya 11, kisfia pedig 15 éves.

Sebastjan Krasovec szakmai életútja:

Edzői karrierjét a 2000/2001-es szezonban kezdte a Pivovarna Lasko csapatánál, amely akkoriban az egyik legjobb csapat volt Szlovéniában és nemzetközi porondon is folyamatosan szerepelt. Kilenc szezont töltött a klubnál, ahol különböző feladatokat látott el, de a legtöbb időt másodedzőként, Aleš Pipan mellett dolgozott.

Ezt követően 2015-ig szlovén csapatoknál tevékenykedett, majd a lengyel Asseco Prokom in Gdynia gárdájához csatlakozott, ahol utánpótlás vezetőként dolgozott és több hazai (lengyel) illetve nemzetközi sikert elérve a csapattal.

Az utolsó négy szezont viszont már Magyarországon töltötte  az MVM-OSE Lions együttesénél. 2018. június 27-én vette át az oroszlányi csapatot, amely akkor még a B-csoportos bajnokságban szerepelt. Az első bajnoki szezonjában feljuttatta az OSE-t az élvonalba. Első NB I-es győzelmét éppen a ZTE KK ellen érte el, melyet akkor Bencze Tamást irányított. A 2019/20-as bajnokságban a 9. helyen végzett csapatával, az előző pontvadászatban a 10. helyezést érte el az Oroszlánnyal.  Az idei bajnokságban az OSE-val bejutott a rájátszásba, a negyeddöntőben az Egis Körmend jelentette a végállomást csapatának.

Klubunk Sebastjan Krasoveccel 1+1 évre szóló megállapodást kötött.

2022. június 2. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás