Sebastjan Krasovec: remek teszt a bajnokság nyitánya előtt

Az 53. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupán újjáalakult együttesünk először lép parkettre hazai pályán saját közönségünk előtt. Pénteken 17 órától a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban az első ellenfél a Sopron KC együttese lesz. 

Az immár több, mint fél évszázados múltra visszatekintő felkészülési torna előtt csapatunk vezetőedzőjét, Sebastjan Krasovec-et kérdeztük arról, miként értékeli az eddig elvégzett munkát és természetesen arról is, hogy az 53. Göcsej Kupán milyen elvárásai vannak. 

Miként értékeled a csapat eddigi felkészülését?
 - Az előzetes tervek szerint zajlott minden. Van még néhány dolog, amin javítanunk kell, de azon dolgozunk, hogy ezt mérkőzésről mérkőzésre kijavítsuk.
 
Az eddig lejátszott előkészületi mérkőzéseken mutatott játékkal meny-nyire voltál elégedett?
 - Két mérkőzést játszottunk az Egis Körmend csapata ellen, amely  bajnoki döntőben szerepelt a legutóbbi bajnokságban, valamint a címvédő Falco ellen is pályára léptünk egy alkalommal. Ezek a mérkőzések tökéletesen megmutatták azt, hogy mely dolgokban szükséges még fejlődnünk, ha sikeresek akarunk lenni. Mivel az összes külföldi játékosunk újonc a magyar bajnokságban, ezért nagyon fontos volt, hogy megtapasztalják azt, hogy a honi topcsapatok milyen szinten játszanak. Az elmúlt hétvégén az osztrák bajnok BC GMMT Vienna csapata ellen egy nemzetközi mérkőzést is tudtunk játszani, ami szintén egy nagyon pozitív felmérő volt, hiszen a bécsiek rengeteg tapasztalt játékossal rendelkeznek. Ez a mérkőzés és tökéletesen megmutatta, hogy min kell még dolgoznunk.

 


 
 

Mit vársz a hétvégi Göcsej Kupától?
 -  A hazai rendezésű tornán természetesen sikeresek akarunk lenni és meg szeretnénk mutatni a szurkolóinknak, hogy a csapat harcol a pályán és mindent megtesz a győzelem érdekében. A torna remek teszt lesz együttesünk számára, másfél héttel a bajnokság kezdete előtt. A Sopron és a Szolnok is a legjobb öt csapat között volt a legutolsó bajnokság-ban, így ellenük fel tudjuk mérni, hogy hol tartunk jelenleg. A felkészülésből hátralévő időszakot pedig igyekszünk arra felhasználni, hogy minél jobban felkészüljünk a bajnokság nyitányára.

Ahogy korábban már megírtuk, az 53. Nemzetközi Kosár-labda Göcsej Kupára napijeggyel lehet belépni, egységes, 1200 forintos áron. A csapatunk mérkőzéseire megvásárolt bérlet nem érvényes a tornára.    
Az első napi mérkőzések után szombaton előbb a két vesztes játsza a bronzmérkőzést (17.00), míg a két győztes a döntőt (19.00). 

Az 53. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa programja.
Zalakerámia Sport és Rendezvénycsarnok. Felnőttek. Péntek:

Zalakerámia ZTE KK – Sopron KC 17.00. Basket Brno (cseh) – Szolnoki Olajbányász KK 19.00.

Szombat. A 3. helyért, 17.00: a pénteki két vesztes. Döntő, 19.00: a pénteki győztesek.

2022. szeptember 22. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás