Sekou Wiggs a Körmend ellen bemutatkozhat csapatunkban

Vasárnap megérkezett és bemutatkozott csapattársainak, hétfőn pedig már újabb két edzésen vett részt csapatunk új játékosa, a 26 éves, 194 cm magas Sekou Wiggs. Az esti, másfél órás, pörgős edzésen amerikai - hátvéd és bedobó poszton is otthonosan mozgó - játékosunk igyekezett a lehető legjobban elsajátítani a figurákat, melyekkel a BC Körmend elleni fontos összecsapásra készülünk. 

 

 

A tréning után rövid beszélgetésre invitáltuk új játékosunkat, aki elsőként rögtön egy leendő ellenfélbe botlott Magyarországon. 

- Érdekes sztorim volt a reptéren, mert egy gépen utaztunk a Körmend új légiósával, Benjamin Simonssal, amit itt Budapesten fedeztünk fel.  Miután kiderült, hogy ő is a környékre jön, meg is állapítottuk, hogy pár nap múlva már a parketten találkozunk... 

 

 

Amikor megkapta csapatunk ajánlatát, nem sokat habozott, hogy elfogadja-e azt. 

- Amikor a ZTE szimpatikus ajánlattal megkeresett, gyorsan felhívtam az olaszországi edzőmet, aki jól ismeri Luca Bechit.  Csupa jót mondott róla, így nem volt nehéz döntenem, ráadásul már nagyon vágytam arra, hogy újra játsszak. Folyamatosan edzettem otthon az elmúlt időszakban, de jó érzés végre csapatban tréningezni. Imádok kosarazni és nagyon vágytam már arra, hogy újra beszállhassak a játékba. 

 

Sekou arról is beszélt, milyen benyomásai alakultak ki eddig edzőnkkel és a csapattal kapcsolatban. 

- Nagyon tetszik az energikussága, az, hogy mennyire együtt élt a játékkal az edzés során. Türelmes a fiúkkal, de a hibák kijavítására is hangsúlyt fektet. Sokat segít és magyaráz nekem is, hogy minél előbb elsajátíthassam a legfontosabb figurákat. Az egész társaság és a csapat körül dolgozók is kedvesen fogadtak, jónak tűnik a csapatkémia és az is klassz, hogy több honfitársammal is együtt játszhatok. Örölök, hogy újra bekerülhettem az európai kosárlabdába, ami nyilván más, mint az USA-ban, de igyekszem gyorsan újra felvenni a ritmust. Szeretnék minél előbb jó formába lendülni és mindent megteszek, hogy segíthessem új csapatomat, a ZTE-t. 

Fotó/cikk: Bálizs Zsuzsa

2021. február 2. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás