Serdülő csapataink Kecskeméten és Tatán játszottak

U14 serdülő bajnokság. Főtábla, 6. forduló, Kecskemét: 

DEAC KA/A – Zalakerámia ZTE KK/A 101-57 (23-16, 37-16, 20-7, 21-18)

Zalakerámia ZTE KK/A:  Péter L. 9, Kovács 6, Kámán 6, Horváth L. 2,  Németh 8. Csere: Márton B. 6, Szőllős, Horváth P. 12, Szabó A. 2,  Török  6. Vezetőedző:  Kovács László. 

Kecskeméti KA/A – Zalakerámia ZTE KK/A  84-64 (24-19, 26-14, 18-12, 16-19)

Zalakerámia ZTE KK/A:  Péter L. 14, Kovács 4,  Kámán 2, Horváth L., Németh 21. Csere:  Márton B. 7, Szabó Zs. 11, Csonka 3, Horváth P., Török 2, Szőllős, Szabó A. Vezetőedző:  Kovács László. 

Zalakerámia ZTE KK/A – Vásárhelyi Sólymok/A  60-65 (20-17, 13-17, 14-12, 13-19)

Zalakerámia ZTE KK/A: Péter L. 4, Kovács 2,  Kámán 13, Horváth L. 2, Németh 11. Csere:  Márton B. 2, Szabó Zs. 12, Csonka 4, Horváth P., Török 10, Szőllős, Szabó A. Vezetőedző:  Kovács László. 

Kovács László értékelése: - Ebben a fordulóban kipróbálhattuk, hogy hol tartunk tudásban a bajnokság élmezőnyéhez, az 5-12. helyen álló csapatokhoz képest. Két sikeres akadémia és egy, a miénkhez hasonló szinten működő vidéki egyesület csapata volt az ellenfél. A magas és képzett debreceniek ellen tovább csökkentette a lehetőségeinket az is, hogy egyéb elfoglaltságuk miatt két meghatározó játékosunk hiányzott a keretből. Így a célunk ezen a mérkőzésen egyes taktikai elemek gyakorlása volt, továbbá az erőink megőrzése a Kecskeméti Akadémia ellen. Bár tudtuk, hogy ők is erősek, abban reménykedtünk, hogy a két hiányzónkkal kiegészülve jó játékkal megszoríthatjuk, esetleg le is győzhetjük őket. Sajnos, nem így alakult a mérkőzés. Csapatunk erőssége a játékosok egységes, kiegyensúlyozott tehervállalása – ami ezúttal nem valósult meg. Két-három játékos erőfeszítése nem volt elég, többen is a tudásuk alatti szinten játszottak. Hiányzott a szükséges figyelem, és – amire eddig nem nagyon volt példa – gyakran a küzdeni akarás is. Vereségünk ugyan nem lett súlyos, de az esélyünk a győzelemre a harmadik negyed közepére elszállt. A harmadik mérkőzésünknek ezek után nem volt különösebb tétje, de szerettünk volna visszavágni a hódmezővásárhelyieknek, akikkel szemben szeptemberben ötpontos vereséget szenvedtünk. Játékstílusuk nagyon kellemetlen a számunkra: behúzódva, sok besegítéssel védekeznek, támadásban pedig jól egy-egyező és távolról jól dobó játékosaik vannak. Végig hullámzó volt a játék. Amikor gyors indításokkal, vagy türelmes, hosszú, sokmozgásos támadásokkal játszottunk, addig mi voltunk eredményesebbek, de fegyelem- és figyelembeli gondjaink miatt ezek az időszakok rövid ideig tartottak. Büntetőt is többet rontottunk a szokásosnál. Védekezésben is hibáztunk – vagy elmaradt a besegítés, vagy felesleges besegítésünket követően hárompontos kosarat kaptunk (hetet összesen). Több gyenge egyéni teljesítmény és korai kipontozódás tovább nehezítette a helyzetünket, de így is versenyben maradtunk – még az utolsó előtti percben is tudtunk vezetni. Ezt követően azonban – újabb egyéni hibáink, illetve néhány vitatható vagy elmaradt játékvezetői ítélet eredményeképpen - ellenfelünk 7-0-ás futással a maga javára tudta eldönteni a mérkőzést. A rosszul sikerült forduló ellenére sem szabad megfeledkezni arról, hogy milyen sokat fejlődött a csapatunk az idény során. El kell ismerni, hogy az „A” döntőben nálunk jobb, felkészültebb csapatok vannak. A „B” döntőbe jutás is szép eredmény, és ott is a vásárhelyiekhez hasonlóan erős csapatokkal fogunk találkozni. Eredményes szereplésre ellenük akkor lesz esélyünk, ha a hétvéginél nagyobb fegyelemmel, akarással és figyelemmel játszunk.

U 14  regionális serdülő bajnokság. Régiós döntő, Tata :  

Tata TSE Basket – Zalakerámia ZTE KK/B 96-60 (33-8,  20-16, 25-21, 18-15)

Zalakerámia ZTE KK/B:  Horváth G., Nagy M. 13, Boda, Viant 13, Beledi. Csere: Ouldamar B. 16, Takács 4, Bohár 11, Ruzsics, Horváth B. 3. Vezetőedző:  Ambrus Péter. 

Ambrus Péter értékelése: - Az egész szezon során kiegyensúlyozott, jó teljesítményt értünk el, első helyen várhattuk a régiós döntőt. A versenyiroda számunkra érthetetlen okból pár nappal a torna előtt küldte el a kiírást, amit egy héttel később szerettünk volna lejátszani, hiszen B-csapatként fel kell adnunk játékosokat az A-csapatba, illetve több játékos kötelező iskolai kiránduláson vett részt. A rendezők nem  méltányolták  ezt a kérésünket, így  az egy-két évvel fiatalabb  játékosokból álló, és fizikálisan is alacsonyabb csapattal tudtunk csak elutazni. Az eredmény borítékolható volt, a helytállás a fiúknak viszont maximális, így emelt fővel tudtunk lejönni a pályáról.

Tapolcai Tigrisek - Zalakerámia ZTE KK/B 101- 58 (28-13, 25-12, 24-18, 24-15)

Zalakerámia ZTE KK/B:  Horváth G., Nagy M. 14, Boda, Viant 11, Beledi 2. Csere: Ouldamar B. 15, Takács 5,  Bohár 9, Ruzsics, Horváth B. 2,. Vezetőedző:  Ambrus Péter. 

Ambrus Péter értékelése: - Az első meccs veresége után egyből játszhattuk a következő mérkőzést, úgy, hogy csak 10 játékosunk állt rendelkezésre. Ez a kialakult helyzet viszont sokkal több lehetőséget kínált azoknak a játékosoknak, akik eddig keveset,  vagy csak kiegészítő szerepet kaptak. Sajnálom, hogy így kellett zárnunk a szezont, hiszen teljes kerettel esélyünk volt dobogóra állni az országos regionális serdülő bajnokságban.

2024. május 2. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás