Simon Kristóffal lehet teljes magyar keretünk

Doktor Péter szerződéshosszabbításánál elmondtuk, hogy még egy magyar játékost szeretnénk a keretünkbe. Bencze Tamás választása Simon Kristófra esett, akit már korábban is próbált a klub Zalaegerszegre csábítani.

-Korábban is megkerestük Kristófot, de most jött el az ideje, hogy hozzánk igazoljon- fogalmazott Bencze Tamás vezetőedző. –Már az elmúlt szezonban is, Papp Péter kiesésével, kevesebb pihenőidő jutott a hátvédjeinknek, így ennek érdekében igazoltunk még egy hátvédet. Kristófot még Szombathelyről ismerem, és úgy gondolom, megvan neki a kellő NB I-es rutinja, hogy akár kezdőként is bevethető legyen. Sikerült egy védőspecialistát igazolnunk, aki 1-3-as posztok bármelyikén megállja a helyét.

Simon Kristóf Pécsről érkezik, ahol az elmúlt szezonban az alapszakaszban szerepelt, majd januárban bokasérülést szenvedett, a rehabilitációja pedig túlnyúlik a szezonon.

Stárics Kornél ügyvezető, a játékos szerződtetésével kapcsolatban elmondta, hogy egy éves kontraktusban állapodtak meg, ami abban az esetben lép életbe, ha a csapat orvosi stábja a felkészülés elejére érkező játékost teljesen egészségesnek találja.

Papp Péterrel kapcsolatban annyi hírünk van, hogy a játékos és ügynöke tájékoztatása szerint kevés esély van arra, hogy folytatja az aktív kosárlabdázást.

2019. június 1. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás