Sok lehetőséget kaptak a fiatalok Nyíregyházán

Az utolsó idei bajnokin a Nyíregyháza vendégeként szerepeltünk. Mindkét nagyobb szerepet kaptak a fiatalok. 

Hübner Nyíregyháza BS- Zalakerámia ZTE KK 73-63 (20-15, 14-13, 24-21, 15-14) 
Nyíregyháza, JV.: Tőzsér, Sörlei, Major

Hübner Nyíregyháza BS: Bús 8, Kiss 4, Bazsó 9/9, Coleman 8/6, Suarez 16/9, csere: Anda 7, Szobi 4, Kozák 2, Mokánszki 12/9, Madár 3/3. edző: Pethő Ákos  

Zalakerámia ZTE KK: Németh 8, Takács 2, Polster 5/3, Révész 10, Holton 16/9. .csere: Csuti 9/9, Szalay 2, Simó 5/3, Makkos 3, Horti 3/3. edző: Emir Mutapcic 

Szokatlan összeálltással kezdtünk, hiszen Révész, Németh és Holton is a kezdőben kapott helyet. De Cosey, Parks, Wilson és Barnett ezúttal a kispadon szemlélték a mérkőzést. A 3. percben 4-2-re még vezettünk, majd sorozatban három triplával átvette a vezetést a házigazda (13-7). Csípőből tüzelt mindkét alakulat, de valamivel a nyírségiek voltak pontosabbak. A 7. percben , hosszú idő után Simó Bence is lehetőséget kapott, majd jött Szalay és Csuti is.  A negyed hajrájában Simó közelijével két pontra zárkóztunk (17-15). Az utolsó pillanatban Mokánszki hintett egy távolit, így öt ponttal vezetett a Nyíregy (20-15). 

A második negyedet mindkét együttes magyar ötössel kezdte. Nem volt olyan látványos a játék, mint az amerikaiakkal, de a mi fiaink játszottak és ez volt a fontos. A hazaiak 6-0-s futással tíz pontra növelték előnyüket. A 14. percben Csuti távolijával mozdultunk el a holtpontról (26-18). Mindkét oldalon sokat kísérleteztek a pontszerzéssel a játékosok, Olyan érzésünk lehetett, mintha edzésen lennénk, és olyan szabály van, hogy csak hárompontos kosarakat szerezhetnek a csapatok. Holton és Suarez, majd Polster és Bazsó volt eredményes távolról. A negyed utolsó momentuma Takács közelije volt (34-28). 

A nagyszünet után Horti egy hármassal nyitott, majd Coleman és Mokánszki következett (42-31). A folytatásban összekaptuk magunkat és 13-4-et futva a 27. percben két pontra zárkóztunk (46-44). Nem sikerült kiegyenlíteni, sőt Madár és Suarez tripláival ismét elhúzott a Nyíregyháza. A játékrészben Szalay Domonkos is megszerezte első idei pontjait (58-49). 

A záró negyedben is maradt a barátságos, edzőmérkőzés jellege a találkozónak. Kevés fault volt, sportszerű mederben zajlott a mérkőzés. A fiatalok hajtottak, próbálkoztak rendületlenül, de sok hiba volt a játékunkban. A védekezés egyik oldalon sem volt túl acélos. Csuti és Simó hármasaival tartottuk magunkat, míg a hazaiaknál Bús szerzett több ízben is leindulásból kosarat. A vége tízpontos hazai siker. De senki sem bosszankodott, hiszen egy jót játszottak a csapatok, de mindketten bennmaradtak az élvonalban.

2022. április 30. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás